Teremlabdarúgás

2022.01.06. 07:00

Egy év kihagyás után újra megrendezik a Szív Kupát Zalaegerszegen

Szombaton rendezik meg a teremlabdarúgók 12. Szív Szerszámsziget Emléktornáját, az Apáczai ÁMK tornatermében. A népszerű viadal ezúttal nem 24 órás lesz, hanem normál időkerettel zajlik, öregfiúk és felnőtt kategóriában.

Jóna István

Emlékező tabló az egyik korábbi Szív Kupán

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

Egy éve a járványhelyzet miatt elmaradt a viadal, amelyet az elhunyt magyar és zalai sportolók emlékére indítottak, idén azonban a szervezők újra felvették a hagyomány fonalát. 


– Hosszas mérlegelés után döntöttünk a rendezés mellett – árulta el Udvarhelyi András tornaigazgató. – Újdonság az is, hogy az öregfiúk és felnőtt kategóriákba meghívásos alapon kerestük meg a csapatokat, melyek közül örömünkre az előbbi kategóriában hat, az utóbbiban pedig tíz együttes elfogadta a felkérést. 


Az emléktorna január 8-án 8.30 órakor gyertyagyújtással kezdődik, így emlékeznek az elhunyt sportolókra. Kilenc órától az öregfiúk kezdenek, akik körmérkőzéses rendszerben döntik el a kupa sorsát. A felnőttek két ötcsapatos csoportban küzdenek, majd a csoportok első és második helyezettjei játszanak az érmekért. A verseny helyszínén a hatályos járványügyi intézkedések lesznek érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában