Őszi mérleg, edzői szemmel (I.)

2021.12.01. 18:08

A megyei bajnokság I. osztályában szereplő csapatok szakvezetőinek értékelése

A megyei labdarúgó-bajnokságban lezárult az ősz, és ahogy mindig ilyenkor, megszólaltatjuk a csapatok szakvezetőit, hogy értékeljék röviden csapataik teljesítményét. A megyei I. osztállyal kezdjük, összeállításunk első részében a mezőny első felében tanyázó csapatok edzői értékelnek.

ZH

1. Technoroll Teskánd

Pergel Attila: – Az idei bajnokságra csapatunk jól erősített, és jelenleg elmondhatjuk, hogy a célként kitűzött bajnoki címért nagy eséllyel indulhatunk neki a tavasszal. Az őszi fordulókat pontveszteség nélkül teljesítettük, és emellett látványos és gólgazdag találkozókat játszottunk. Jelenleg a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk, így a gólkülönbségünk 68-4, de ettől függetlenül javulnunk kell a helyzetkihasználásokban. A nyáron elkezdett úton szeretnénk továbbmenni, és a lehető legjobb eredményt elérni. Az egyetlen fájó vereségünk a Magyar Kupa legjobb 64 csapata között volt, de remélhetőleg ebből hosszú távon profitálhatunk. Emiatt fontos, hogy csapatunk a jövőben minden mérkőzésen maximális teljesítményt nyújtson. Jelenleg a tavaszra fő célunk, hogy együtt maradjon a csapat, és ennek függvénye, hogy lesz-e új igazolásunk. Szeretnék köszönetet mondani az elnökségnek, akik nagyon sokat tesznek, hogy egyesületünk kiegyensúlyozottan, minden téren fejlődve és a jövőben látványosan is működjön. Szeretnék köszönetet mondani szurkolóinknak, akik idegenbe is nagy számmal elkísérnek bennünket. Ezúton kívánok minden csapatnak és szurkolónak kellemes ünnepeket és egészségben gazdag, boldog új évet!

2. Femat Csesztreg

Tamás Tamás: – A nyáron vettem át a csapat irányítását, és gyorsan megtaláltuk a közös hangot a fiúkkal. A játékosok rájöttek, hogy csak a kemény munka hozza meg az eredményt, és szerencsére jó szemléletű futballisták alkotják az együttest. Próbáltam a csapat játékát stabilizálni, taktikailag fegyelmezettebbé tenni. Két vereségünk volt az ősz során, a toronymagas favorit Teskánd ellen jó huszonöt percig szerintem jobban játszottunk, de jött egy hétperces rövidzárlat, ami után nem volt visszaút. Összességében, ha döcögött is a játék, de fegyelmezettek voltunk és eredményesek. Viszont helyén kezeljük a mostani helyezésünket, mert tudjuk, hogy nagyon nehéz tavaszra számíthatunk. Van egy elmaradt meccsünk a Zalaszentgróttal, amit februárban pótolunk, rá egy hétre pedig ismét a szentgrótiakkal játszunk, ami a tavaszi nyitány lesz. Ezen a két mérkőzésen sok minden eldőlhet. Az egyesületnél új elnökség alakult, amely nyugodt, biztos hátteret biztosít a csapat számára, amiért köszönet jár. Az elvárás az első hat helyezés volt, és a legfontosabb, hogy ne tegyünk terhet az együttesre, de az első négybe jó lenne bekerülni. A Teskánd szerintem most kiemelkedik a mezőnyből, a dobogóért mi, a Zalaszentgrót, a Semjénháza és az ATE harcolhat. De nem helyezünk nyomást a srácokra, továbbra is az amatőr futball lényegére koncentrálunk, vagyis legyen jó a társaság, lehetőleg minél több helyi labdarúgóval a csapatban.

3. Semjénháza

Kovács Imre: – Már a nyári indulás, történések megfogták a csapatot, hiszen hosszú kihagyással, műtéttel járó sérülések nehezítették helyzetünket már akkor, amikor szinte a szezon még el sem rajtolt. Bevallom, akkor elég kilátástalannak tűnt a helyzet. A Tököl elleni kupameccs, illetve az egy héttel későbbi, Szentgróttal szembeni bajnokit követően úgy voltunk vele, a túlélésre kell játszanunk, s ilyen körülmények között szereztünk végül 13 meccsből 30 pontot. Ez a maga nemében egy kisebbfajta csodával ér fel, s tényleg igaz az, akik kivették mindebből részüket, hogy ők a szívüket-lelküket kitették a teljesítményünkért. Mindenkire büszkék lehetünk a klub irányítóinak és szakmai stábjának részéről, s bízunk abban, hogy a tavasz már a keret létszámát tekintve jobb helyzetben talál minket. Emellett a megye labdarúgásában részt vevőknek jó pihenést és feltöltődést kívánok az elkövetkezendő esztendőre!

A Technoroll-Teskánd együttese veretlenül és hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. Képünkön 10-es számmal az együttes házi gólkirálya, Pergel Bence, aki 23 találattal a megyei bajnokság góllövőlistáját is vezeti
Fotó: Katona Tibor

4. Zalaszentgrót

Jankovics Péter: – Nagyon vártuk már a szezon kezdetét, és a lehetőségeinkhez képest tisztességgel felkészültünk a nyitányra. Már tendencia, hogy a keretünk szinte nem változik, bizonyítván a csapategységet. A bajnokság indulása előtt érezhető volt, hogy a teskándiak nagyon jól erősítettek, amit az első fordulóban nálunk bizonyítottak, de játékban nem éreztem különbséget a vereségünk ellenére. Ami fájó emellett a vereség mellett, az a zalalövői, illetve zalakomári döntetlen, de hozzá kell tenni, csak magunkat okolhatjuk a pontok elhullajtása miatt. Voltak szoros és kevésbé izgalmas meccseink, már ami az eredményt illeti, de összességében a győzelmeket nem kell túlmagyarázni. Játékban mindig van hova fejlődni, ezért fogunk télen is dolgozni, hogy a céljainkat elérjük a bajnokság végére, ami továbbra is a dobogó. Minden csapatnak jó pihenést kívánok, találkozunk tavasszal!

5. Magnetic Andráshida TE

Balázs Zsolt: – Alaposan megváltozott a keretünk a tavalyihoz képest, meghatározó játékosok mentek el. Most egy koncepcióváltáson esünk át, nem az eredményt tesszük első helyre, hanem a fiatalokat próbáljuk integrálni a futballba. Az eredményeink változóak voltak, több olyan rangadót veszítettünk el, amilyet tavaly meg tudtunk nyerni. Egy új játékrendszert kezdtünk el játszani, volt, amikor akadtak gondjaink vele, de sokszor eredményesek tudtunk ebből lenni. Ezt a szakmai váltást elsősorban a játékosállomány változása tette szükségessé. Az ősz folyamán ismét voltak problémáink, elsősorban fegyelmi téren. Nem tudtunk alkalmazkodni a megyei játékvezetéshez, illetve nagyon rosszul viselték ezt a játékosok, és sokszor rosszul reagálták le a történteket, amit sajnálunk. Ebben próbálunk előbbre lépni a tavasszal, hogy kicsit szilárduljon meg a fegyelem, toleránsabbak legyenek a játékosok. Sikerült fiatalokat is beépítenünk, Kaprinai, Péhl és Cséber sok szerepet játszott ebben az őszben, meg is állták a helyüket, és bebizonyították, hogy tudunk velük a jövőben is számolni. A klubnál annyi történt, hogy körzeti Bozsik-program-központ lettünk, és egy nagyon erős utánpótlást épített fel az egyesület Andráshidán, amely alapja lehet a jövőnknek és a következő időszakoknak. Tervezünk erősítést, de elsősorban fiatalokat akarunk igazolni. Próbáljuk a nagyobb terhet levenni az idősebb játékosok válláról. Ha sikerül tovább fiatalítani, akkor hosszú távon tudunk egy ütőképesebb csapatot kialakítani, hasonlót, mint az előző évben voltunk.

6. Flexibil-Top Zalakomár

Mutter Attila: – A bajnoki szezonra a felkészülésünk viszonylag jól sikerült, habár egy-két sérülés nehezítette a munkánkat. Célkitűzésünk úgy szólt: amellett, hogy egy jó közösség alakuljon ki, eredményességben is szerettünk volna a korábbiakhoz képest előrébb lépni, s utóbbit a nyolcadik hely elérésében határoztuk meg. Döcögősen indult számunkra az őszi idény, aztán ahogy a sérültek is lassan visszatértek, egyre inkább kiegyenesedtünk. Betudhatóan ennek is, sikerült csapatunknak egy remek őszt produkálnia. A tavaszi szezonra ez jó alap lehet, de nem szeretnénk elbizakodottak lenni, hiszen tudjuk, sokat kell még azért tenni, hogy a jelenlegi eredményünket meg tudjuk tartani. A vezetőség nevében is mondhatom, hogy elégedett vagyok az őszi teljesítménnyel, s bízom abban, hogy mindezt a bajnokság végén is ugyanígy elmondhatom. Végezetül a Zalakomár labdarúgócsapata és vezetősége nevében kívánok boldog ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt a megye labdarúgásában is mindenkinek!

7. Szalai-Edelholz Zalalövő

Ostrom János: – A csapat fele kicserélődött a nyáron, s megpróbáltunk mindenképp erősíteni. Voltak olyan játékosok, akikkel nem számoltunk, hogy eligazolnak, próbáltuk őket is helyettesíteni. Az edzőmeccsek alapján azt gondoltam, hogy jó ősz elé nézünk, ami ötven százalékban sikerült is. Sajnos sérülések, betegségek, munkahelyi elfoglaltságok miatt olyan játékosok estek ki a szezon során a csapatból, akik nagyban befolyásolták volna az eredményességet, de amit célként kitűztünk, azt így is sikerült teljesíteni. Van egy pici hiányérzetem, de maximálisan meg vagyok elégedve azoknak a játékosoknak a teljesítményével, akik százszázalékosan oda tudták magukat tenni. Próbálunk két-három játékossal erősíteni a télen, de elsősorban az U19-es csapatunkból szeretnénk feljebb hozni játékosokat, összességében nagy igazolásokat nem tervezünk. Azért is akarunk igazolni, mert elég szűk a keretünk, és az ősszel több meccsen is úgy alakult, hogy éppen csak megvoltunk tizenegyen. Azonban leginkább a kiválóan teljesítő ificsapatunkra fókuszálunk a jövőben is, akik az őszi szezonban nagyon jól szerepeltek, veretlenül zártak az élen, a 12 győzelem mellett mindössze egyetlen döntetlennel. Minden sportszeretőnek és -csapatnak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Az I. osztály ÁLLÁSA

1.

Teskánd

12

12

0

0

68

-

4

36

2.

Csesztreg

12

10

0

2

41

-

19

30

3.

Semjénháza

13

10

0

3

42

-

24

30

4.

Zalaszentgrót

12

9

2

1

46

-

10

29

5.

Andráshida TE

13

7

1

5

32

-

21

22

6.

Zalakomár

13

6

3

4

42

-

26

21

7.

Zalalövő

13

6

3

4

26

-

24

21

8.

Kiskanizsa

12

5

2

5

24

-

26

17

9.

Gyenesdiás

13

5

1

7

26

-

34

16

10.

Lenti TE

13

4

1

8

30

-

28

13

11.

Hévíz

13

2

4

7

15

-

31

10

12.

Szepetnek

13

3

0

10

26

-

35

9

13.

Zalaszentmihály

13

1

1

11

24

-

56

4

14.

Csács-Nemesap.

13

0

0

13

10

-

114

0

Ezek is érdekelhetik