Derbi vasárnap délelőtt

2021.11.13. 14:00

ZTE II.–Andráshida a labdarúgó NB III. 17. fordulójában

Zalai rangadót is hoz a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a 17. forduló: vasárnap (11.00) rendezik meg a ZTE FC II.–Tarr Andráshida SC találkozót a ZTE Aréna mögötti pályán. Mindkét csapat kieső helyen áll, a találkozójuk tehát igazi alsóházi rangadó is lesz egyben.

KA, KL

Az Andráshida (kékben Czene Mátyás) októberben Kanizsán lejátszott már egy megyei rangadót. Akkor a hazai csapat 2-1-re nyerni tudott Fotó: archív/Szakony Attila

Két fiatal, kevesebb NB III.-as rutinnal rendelkező csapatról van szó. Viszont az elmúlt játéknapon egyikük sem maradt üres kézzel: a ZTE FC II. Balatonfüreden győzött öt nyeretlen mérkőzés után, a Tarr Andráshida SC pedig ugyanígy, öt mérkőzés után szerzett ismét pontot a Puskás FC II.- től, a hazai pályán kivívott döntetlennel.

A ZTE FC II. összeállítása mindig függ attól, hogy az első csapattól lesznek-e visszajátszók. Elvileg ennek most nincs akadálya, hiszen nem rendeznek bajnoki fordulót az NB I.-ben, ráadásul az első csapat péntekre tervezett, Lokomotiv Zagreb elleni edzőmérkőzése is elmaradt. Ez jó hír a csapatnak, azok után, hogy a ZTE II. az utóbbi hetekben szinte mindig egy napon játszott a klub felnőtt alakulatával.

- Remélem, vasárnap sikeres napunk lesz, a három pont megszerzése számunkra a legfontosabb – jelentette ki Bozsik József, a ZTE FC vezetőedzője. A sereghajtó Tarr Andráshida SC-t 11 pont és három helyezés választja el a vasárnapi házigazdától. Dobos Sándor vezetőedző újabb pontszerzésben bízik.

 

Az Andráshida (kékben Czene Mátyás) októberben Kanizsán lejátszott már egy megyei rangadót. Akkor a hazai csapat 2-1-re nyerni tudott Fotó: archív/Szakony Attila

 

- A Puskás FC II. ellen bravúrpontot szereztünk – mondta a tréner. – Az akadémistáké is fiatal csapat, de gyorsaságban előttünk jár. Az első félidőben ez kijött, a másodikban viszont, ahogy fáradt az ellenfél is, már nem annyira. Azt gondolom, hogy a ZTE II. ellen is hasonló meccsre számíthatunk. Nekünk szervezettnek kell lennünk, ezzel tudjuk a különbségeket tompítani és az egyéni hibákat is minimálisra szorítani.

Ebben az esetben szoros meccset vívunk majd. Legutóbb jól jött a pont csapatomnak, hiszen visszaigazolása annak, hogy ha keményen dolgozunk, meglesz eredménye. Hiányzókkal is számolnunk kell, sajnos éppen a rutinosabbak közül. A harmadik vonalban szokatlan módon az FC Nagykanizsa szombaton játssza soros bajnokiját: Gombos Zsolt csapata a harmadik helyen tanyázó Veszprém vendége lesz. A zalaiakat az elmúlt két hétben kissé „megtépázta” a vírushelyzet, az érintett játékosok zöme szerdán, a vezetőedző pedig csütörtökön szabadult a karanténból.

- Ebben a helyzetben nem szerencsés, hogy szombaton kell játszanunk, hiszen éppen csak találkozhattunk a játékosokkal – mondta a szakember. – Ráadásul az ellenfél igazán jó csapat, csodák pedig nem nagyon vannak... A halasztás nem volt már lehetséges, meg amúgy is, hová halaszthatnánk ebben az osztályban, ahol gyakran heti két mérkőzést kell teljesíteniük a csapatoknak. De nem panaszkodom, igyekszünk a lehető legjobb tudásunk szerint megoldani a feladatot a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában