röplabda

2021.11.10. 19:11

Szettet sem tudtak nyerni a ZTE RK csapatai az NB II legutóbbi két fordulójában

A női, illetve férfi röplabda NB II 4. fordulójában itthon, majd az ötödikben idegenben játszottak a ZTE RK csapatai. Melyek nincsenek jó formában, hiszen szettet sem sikerült nyerniük.

Jóna István

A férfiak előbb a listavezető Kaposvárt fogadták, majd Dunaújvárosba utaztak.

ZTE RK–RÖAK Kaposvár 0:3 (-15, -21, -9)

Ostoros-csarnok. Jv.: Sántosi, Mezőffy.

ZTE: Németh P., Koós, Horváth R., Németh B., Ekler, Markó. Csere: Domokos (liberó), Légrádi, Major, Simon. Edző: Domokos Lajos, Markó Gábor.

Jól indult a mérkőzés hazai szempontból (9-7). Ekkor a vendégek jó nyitásokkal fordítottak és elléptek 6 ponttal, amit még növelni is tudtak a szett végéig. A második játsz­ma hozta a legszorosabb eredményt, végig pariban volt a házigazda. Az utolsó játszmában azonban szinte semmi nem látszott az előző szett eredményes megoldásaiból.

DSE Röplabda Akadémia–ZTE RK 3:0 (-10, -17, -8)

Dunaújváros. Jv.: Szél, Nagy.

ZTE: Major, Cieloszyk, Molnár, Markó, Németh P., Ekler. Edző: Domokos Lajos, Markó Gábor.

Az egerszegiek hat játékossal vették fel az egyenlőtlen küzdelmet, melynek során nem tudták ellensúlyozni az akadémisták fizikai fölényét és sokkal több edzésmunkáját.

– A Kaposvár más dimenzióban, nagy fizikai fölényben játszott – összegezte a két mérkőzést Domokos Lajos vezetőedző. – Nálunk két 17 és egy 15 éves játékos is volt a pályán. A Dunaújváros pedig gyakorlatilag egy fejjel fölénk nőtt, a szó szoros értelmében. Amíg nem lesz egy viszonylag állandó csapatunk, addig sajnos mérkőzésről mérkőzésre kell a játékunkat kitalálni.

A háttal látható Koós Krisztián próbálkozik ejtéssel a Kaposvár elleni meccsen
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A ZTE RK női együttese itthon ismét NB I.-es tartalékcsapattal találkozott, majd Veszprémben vendégeskedett.

ZTE RK–TFSE U21 0:3 (-13, -6, -17)

Ostoros-csarnok. Jv.: Sántosi, Sipos.

ZTE: Radóczi, Pete, Salzmann, Sandó, Penzer, Bedő-Tálos. Csere: Tasnádi, Horváth A. Edző: Tomanóczy Tibor.

Jól kezdtek a zalai lányok, de 10-10 után már sokat hibáztak. A második játszmában az történt, amit a TF akart, pontosan nyitottak és simán nyertek a vendégek. A harmadik játszmára felszívta magát a ZTE, sokáig vezetett is, de jött egy rövidzárlat a játékában, amit kihasznált a vendégcsapat.

Veszprém Volley–ZTE RK 3:0 (-8, -9, -7)

Veszprém. Jv.: Szapai, Barabás.

ZTE RK: Radóczi, Pete, Salzmann, Sandó, Penzer, Bedő-Tálos. Edző: Tomanóczy Tibor.

Szűk kerettel, de nagy lelkesedéssel kezdtek az egerszegiek, ám a hazaiak hamar a maguk javára billentették a mérkőzést, és végig meggyőző fölényben játszottak. A ZTE igyekezett, de igazán nem tudta megszorítani a Veszprémet.

Tomanóczy Tibor a két meccsen elégedett volt a hozzáállással, de kiemelte: sokat kell még javulni a csapatjátékban, illetve a nyitások és nyitásfogadások terén is.

A világoskék mezes Radóczi Laura játssza meg a labdát a TFSE elleni találkozón
Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik