Frissen Zalából

2021.11.26. 21:38

Spárta után NB I.-es beugrás – Ferenczi István reméli, eredményesek lesznek a Puskás FC ellen

Vasárnap (15.45) a Puskás Akadémia FC vendégeként lép pályára a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata. A koronavírussal megfertőződött Waltner Róbert vezetőedzőt ezúttal segítője, Ferenczi István helyettesíti.

Kerkai Attila

Ismét Ferenczi István (fehérben) irányít majd az oldalvonal mellől

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

Értékes két pontot hagyott elveszni egy hete a ZTE FC hazai pályán, amikor megnyert meccset hagyott kicsúszni a kezéből a Mezőkövesd ellen (1-1). Hogy mennyire jól jött volna a zalaiak számára mind a három pont, azt a többi eredmény mutatta meg. A tabella második felében, a 7–12. helyeken mindössze öt pont a különbség a csapatok között. A ZTE FC 15 pontjával a nyolcadik helyen áll.

A zalaiak vasárnapi ellenfele a mezőny első feléhez tartozik: a Puskás FC pillanatnyilag a második (25 pont) és – ha lehet így fogalmazni – a ZTE FC nem a legjobb pillanatban utazik Felcsútra. Hiszen Hornyák Zsolt együttese az előző fordulóban 4-1-re kikapott Pakson. A következő ellenféllel szemben pedig – ráadásul hazai környezetben – nyilván szeretne javítani.

Ismét Ferenczi István (fehérben) irányít majd az oldalvonal mellől
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

Ferenczi István pedig kis túlzással Puskás-specialista lett. A bajnokság első körében szintén a felcsútiak ellen helyettesítette az akkor eltiltását töltő Waltner Róbertet. A vezetőedző betegsége miatt egész héten nem tudott a csapattal készülni. Ferenczi István szerint viszont így is jól dolgoztak a srácok.

– Van, aki betegség után, más felépülőben van, de összességében szinte a teljes kerettel tudtunk dolgozni – mondta el Ferenczi István. – Sajnos a legutóbbi mérkőzésen nem sikerült mind a három pontot begyűjteni. A Puskás FC jó csapat, ezt akkor is bizonyította, amikor Egerszegen járt. Feltérképeztük a játékukat, és nagyon remélem, hogy ez eredménnyel is fog párosulni. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy négy mérkőzés van hátra az őszből, ebből kettőt itthon vívunk meg a DVSC és az Újpest ellen. Fontos lesz, hogy mindenki mindenkor a lehető legjobban koncentráljon, hiszen a tavaszunkat is meghatározhatja, hogy miként sikerül az őszi zárás.

Témát váltva: sokan tudják, hogy az egykori gólvágó hobbija a futás, amit nem is akármilyen szintre emelt: mi is beszámoltunk róla, hogy teljesítette a 490 km-es Athén–Spárta–Athén versenyt. Amit múlt pénteken reggel hatkor kezdett el, célba pedig e hét kedden, hajnali ötkor ért. De vajon honnan jött az indíttatás, hogy egy vérbeli csapatsportból érkezve igazi egyéni sportágra váltson?

– Úgy mondanám, hogy ez a futball utáni menekülés… – válaszolta Ferenczi István. – Eleinte hiányt pótolt a futás, majd az ultrafutás olyan lett számomra, mint a foci: minél jobban akartam csinálni. Nagy álmom volt, hogy indulhassak a Spartathlonon, az Athén és Spárta közötti legendás versenyen. Ám ehhez szintidő szükséges, amit idén teljesítettem, így jövőre rajthoz állhatok a viadalon. Közben jött ez a lehetőség, hogy ott lehetek a dupla Spartathlonnak számító futáson. A szervezők is hangsúlyozták: rajtam kívül nem teljesítette még senki ezt a közel ötszáz kilométert, aki előtte ne vett volna részt a Spartathlonon. Nem volt könnyű, a négy nap alatt összesen vagy két órát aludhattam, de nagy boldogság, hogy sikerült. A klubnak és a tulajdonosnak pedig köszönöm, hogy hozzájárult ehhez, hiszen egy bajnoki meccs is beleesett.

Ferenczi István a Pannon Egyetem zalaegerszegi központjában november 30-án, kedden 18 órai kezdettel az ultrafutó világbajnok dr. Bérces Edit főiskolai docens vendége lesz, közönségtalálkozó keretében.

Kapcsolódó tartalmak:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/zte-fc-pozitiv-lett-waltner-robert-koronavirus-tesztje-5806460/

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/ferenczi-istvan-a-zte-fc-masodedzoje-is-teljesitette-az-athen-sparta-athen-futoversenyt-5799632/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában