rajt

2021.10.13. 20:06

Zalai rangadót rendeztek a sakk NB II-ben

Az NB-s sakk­csapatbajnokságokban is megkezdődtek a küzdelmek. Az NB I-ben a Z. Csuti-Hydrocomp és a Tungsram Aquaprofit NSK II. győzelemmel rajtolt. Az NB II-ben a zalai rangadón keszthelyi siker született.

Kerkai Attila

Szemben az egerszegiek, akik sikerrel kezdtek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

NB I. Charausek-csoport:

Z.Csuti-Hydrocomp SK– Magyar Sakkvilág-SMS 8,5:3,5

Zalaegerszeg.

A várt szoros eredménynél messze fölényesebb győzelmet aratott a Csuti SK az öt nemzetközi mesterrel felálló rutinos Magyar Sakkvilág csapata ellen. A meccs előtt Böjte Sándor, a Csuti SK elnöke köszöntötte a mérkőzés napján 60. születésnapját ünnepelő Dobos József nemzetközi mestert, majd a játékosok néma felállással adóztak az elhunyt Horváth Gyula nemzetközi mester emlékének. Balogh Márton villámgyőzelme jó alaphangot adott a mérkőzésnek, majd Farkas Zsolt kiváló végjáték-vezetésével nőtt az előny.

Győztek: Balogh Márton, Farkas Zsolt, Horváth Ádám, Mészáros Tamás, Csiszár Zoltán, Horváth Sándor. Döntetlent játszott: Pogány Zsombor, Dobos József, Nagy Kristóf, Forgó Éva, Majoros Rózsa.

Szemben az egerszegiek, akik sikerrel kezdtek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Balatonfüred–Tungsram Aquaprofit NSK II. 5:7

Balatonfüred.

A kanizsaiak második csapata az élvonalban szereplő első együttesükhöz hasonlóan győzelemmel kezdett. Szoros csatában értékes siker született.

Győztek: Bodó Norbert, ifj. Gombócz Ferenc, Demeter Dorina, Tóth Gábor. Döntetlent játszottak: Orsó Miklós, Sipos János, Haselbach Dávid, Kercsmarics József, Biskopoics Márton, Nagy Ádám.

NB II., Széchenyi-csoport:

Keszthelyi Spartacus SK– Z.Csuti-Baki Agrocentrum 6,5:5,5

Nyitányként mindjárt zalai rangadóval kezdtek a felek, és nagy csata alakult ki a két megyei rivális között. Egy fokkal jobb volt a K. Spartacus, és értékes győzelmet aratott.

Eredmények: Jansen Cristo–Tér Marcell döntetlen, Pintérné Kovács Márta–Bárdossi Jenő döntetlen, Rezsek Győző–Vass Dániel döntetlen, Rózsa Péter–Deák László 1-0, Szakály László–Korcz Sándor döntetlen, Tamás György–Bali Ádám 0-1, Németh Zsolt–Vas István döntetlen, Kiss Judit–Németh József döntetlen, Süket Máté–Preisz Balázs döntetlen, Alexandrova Angelina–Cseke Mihály döntetlen, Süket Márk–Apró Barnabás 1-0, Beznicza Míra–Böröcz Lőrinc döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában