Frissen Zalából

2021.10.06. 19:00

Ralikrossz: Répási Róbert ezüstre mentheti a szezont

Nem sikerült kifejezetten jól a rali­krossz országos bajnokság augusztusban és szeptemberben lezajlott három futama Répási Róbert (Zone RX) számára: az STC-2000-es kategóriában érdekelt megyeszékhelyi versenyző az összetett 3. helyéről várja a szezon utolsó két viadalát. A bajnokság 3. futamát az ausztriai Greinbachban rendezték meg.

Varga Andor

Répási Róbert (211) bízik a szezon utolsó két sikeres versenyében, ami ezüstöt érhet Fotó: Kollár-fotó

– A hétvégén minden tökéletesen zajlott, egészen a döntőig, amit a 2. helyről kezdhettem – mesélte Répási Róbert. – A rajt előtt azonban leszakadt az ég, annyi időnk volt csak, hogy vizes abroncsokra váltottunk, de a beállításokkal már nem tudtunk vacakolni. A teljességhez tartozik, hogy ezzel a kocsival még egy métert sem mentem esőben, nulla tapasztalattal és száraz beállításokkal kezdtem a versenyt. Ennek nyomán a rajt után visszaestem a 4. helyre, amin a leintésig nem is tudtam javítani. Öröm volt az ürömben, hogy miután pontokat nemcsak a döntős helyezésekért, hanem a kvalifikáció során is osztanak, végül is a második legtöbbel zártam a viadalt.

Az osztrák esőt leszámítva is elmondható, hogy Répásit a nem megfelelő startok hátráltatták eddig a szezonban, a Skoda Fabia rajtautomatikája nem működött megfelelően. A következő viadal előtt pedig az a döntés született, hogy a versenyző eztán elektronikus segítség nélkül, maga igyekszik majd eltalálni a gáz és a kuplung egyensúlyát. És csodák csodája: ezzel sikerült orvosolni a problémát. De jött helyette más…

Répási Róbert (211) bízik a szezon utolsó két sikeres versenyében, ami ezüstöt érhet Fotó: Kollár-fotó

– A Kakucsringre tértünk vissza eztán, ahol az egyik előfutamban jött a baj: rajtbalesetbe keveredtem, és sérült futóművel, illetve motorral, többekkel együtt kiestem. A döntőre a csapat rendbe hozta az autót, de csak a 3. helyről indulhattam, és onnan nem sikerült előrébb lépnem. A sorozat zárásaként következett Máriapócs, ahol a sebességváltó romlott el, fel kellett adnom az egyik előfutamot. Itt is a 3. helyen sikerült végeznem úgy, hogy mindkét nagy riválisom megelőzött.

Az összetettben két futammal a vége előtt a címvédő cseh Roman Castoral vezet olyan előnnyel, ami szinte garancia számára az újabb bajnoki címhez. Répási a második helyezett Held Zoltántól 2 pont távolságra harmadik, így megvan az esélye, hogy visszakapaszkodjon a dobogó második fokára. A következő futamot október 17-én futják, a szezon november 6-7-én a Veszprém megyei Nyírádon zárul majd.

– Nagyon örülök, hogy visszatérhetünk erre a pályára – mondta Répási Róbert. – Nagyjából 60 kilométerre van Zalaegerszegtől és remélem, sok szurkoló eljön majd, hogy segítsen az ezüstéremért vívott küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában