Csak a fiúknak sikerült

2021.10.21. 20:00

Női csapataink simán kikaptak a kézilabda NB II.-ben

A három érintett zalai csapat közül csak a kanizsai férfiak tudtak nyerni a kézilabda NB II. legutóbbi fordulójában.

IE, KL

Fekete mezben Szabó Gergő a Tungsram egy korábbi meccsén – a kanizsai gólok csaknem felét szerezte Fotó: archív/Szakony

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati csoport, nők:

DKKA U22–Tungsram SE Nagykanizsa 36-19 (18-6)

Dunaújváros, 40 néző. Jv.: Gecsei, Lamberg-Liszkay.

Tungsram: Dudora – Szmodics V. 1, Szabó E. 2, Füstös 2, Csivre V. 4, Kovács B., Szmodics D. 3. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D. 3, Kálovics E., Csivre E. 2, Ács, Andor, Majoros, Horváth A. Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsai kézis hölgyek a legutóbbi bajnokijukon egy sokkal jobb képességű csapat ellen mérkőztek, mely az összecsapáson a játék minden elemében felül is múlta őket. A vendégek célja leginkább az volt, hogy rutinszerzési céllal minden felnőttkorú játékosuk elegendő időt töltsön a pályán, és sérülés nélkül lehozzák a találkozót.

Vasárnap a Rákosmenti KSK ellen komoly feladat vár Kovács Boglárkáékra, hiszen hasonlóak lesznek az erőviszonyok, és hazai pályán nyerni szeretnének a dél-zalaiak.

Jók: Csivre V., Szmodics D.

Hévíz SK–PEAC 18-32 (9-18)

Hévíz, 50 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Hévíz SK: Molnár – Pem 3, Holczbauer 3, Burghart L. 5, Balogh 3, Horváth L. 1, Mórácz 2. Csere: Fekete 1, Dóka, Spaci, Holczer. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

A kézsérülés miatt hiányzó Burghardt Viktória távollétét igencsak megérezte a házigazda, főleg a védelem kihagyásai voltak szembetűnőek. A PEAC kezdeti gyors támadásaival ötgólos előnyre tett szert, elbizonytalanítva a hévízi játékosokat. Nem sikerültek a hazai támadásbefejezések, az elmaradt gólok miatt pedig nem tudta jelentősen csökkenteni a különbséget a házigazda. Reális eredmény alakult ki.

Férfiak:

Rinyamenti KC–

Tungsram SE Nagykanizsa 33-36 (16-18)

Nagyatád, 50 néző. Jv.: Felhő, Öcsi.

Tungsram: Szabó M. – Sass 4, Szabó G. 16/4, Kovacsics 6, Hári 3, Péter 4, Szöböllődi. Csere: Kovács D. (kapus), Csalló 2, Kiss G. 1, Kozics, Hegedűs. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Nagyon rosszul kezdtek a kanizsaiak, akik 5-6 gólos előnyt „ajándékoztak” ellenfelüknek. Innen sikerült a félidőre fordítani, de a 40. percre a Tungsram mondhatni visszahozta a meccsbe a vendéglátókat. Fault, majd szabálytalan csere miatt is emberhátrányba került a Kanizsa, de a zalai támadójáték jó minősége ellensúlyozni tudta a szokatlanul gyenge védekezést és a nem kimondottan eredményes kapusteljesítményt is. Így pedig végül a siker sem maradt el Csalló Ádám legénysége számára. A Tungsram SE a harmadik helyen áll a táblázaton.

Jók: Szabó G. (a mezőny legjobbja), Kovacsics, Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában