Frissen Zalából

2021.10.18. 20:17

A Vadmacskák vereséggel „melegített”, a ZTE NKK rápihent

Az első fordulóból elhalasztott bajnokiján a Kanizsai Vadmacskák női amatőr NB I-es kosárlabdacsapata a még százszázalékos DEAC-ot látta vendégül a hétvégén. Ma pedig zalai rangadó vár az együttesre.

Kühne László, Kerkai Attila

Fehérben Zsámár Panna, a Vadmacskák egyik vezére egy korábbi bajnoki mérkőzésen

Forrás: archív

Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsai Vadmacskák SE–DEAC 71-73 (15-17, 22-16, 14-23, 20-17)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh S., Bozóki.

Kanizsa: Zsámár P. 16/6, Jurkó 25/3, Csuha 1, Füredi 13, Horváth L. 4. Csere: Lamm 4, Bánhegyi D. 8, Scheiber. Edző: Zsámár Krisztián.

A csapatok a találkozó 4. percétől lendültek igazán játékba, s bár nagyrészt a vendégek vezettek, a kanizsaiak maradtak szorosan mögöttük. A második tíz percben a vezetést is átvette a KVSE, mely a másodszor megszerzett előnyt egy ideig megtartotta, sőt, „közte nyolcig” el is lépett a hajdúságiaktól.

A nagyszünet után egy ideig még tartott a hazai lendület, a 27. percben azonban már a DEAC-nál volt a vezetés. A hullámzó játékmenet az utolsó felvonásban is folytatódott, a hajrához közeledve pedig úgy tűnt, a találkozó eldőlt a Debrecen javára. Zsámár Krisztián tanítványai azonban 68-69-re felzárkóztak, 73-71-es DEAC-vezetésnél pedig Füredi Linda dobott hárompontost a győzelemért, majd a támadólepattanó után Lamm Luca középtávolival egyenlíthetett volna – de nem sikerült.

Jók: Jurkó, Zsámár P.

Zsámár Krisztián: „Az egylabdás meccsen sajnos nem mi voltunk a nyerők… Fizikálisan a vendégek jobbak voltak, de alapvetően két hasonló együttes találkozott. Minket Csuha Patrícia korai kiválása is érzékenyen érintett.”

Fehérben Zsámár Panna, a Vadmacskák egyik vezére egy korábbi
bajnoki mérkőzésen
Fotó: Gergely Szilárd / archív

És máris itt az újabb fel­adat, kedden 16.30-as kezdéssel ugyanis a Vadmacskák a Hepp Kupa keretében a ZTE NKK együttesét fogadja.

– Az esélyesebb egersze­giek ellen szeretnénk olyan taktikai elemeket gyakorolni, amelyeket később alkalmazhatunk a bajnokságban, akár már a következő, diósgyőri utánpótlás ellen találkozónkon – fogalmazott Zsámár Krisztián. – Nem mi vagyunk az esélyesek, de a lányok egy megyei rangadó keretében is tesztelhetik magukat.

A ZTE NKK a hétvégén nem játszott bajnokit, így több ideje maradt felkészülni. Nemcsak a keddi találkozóra, hanem a hétre is, aminek végén ismét fontos meccs vár Czukor Bence együttesére.

– Legutóbbi, a BEAC elleni mérkőzésünk nem sikerült jól – mondta az egerszegi szakvezető. – Jókor jött az a vereség, rávilágított a hibáinkra. A Kanizsa elleni találkozó is fontos lesz, hiszen a Hepp Kupában is szeretnénk minél tovább eljutni. Mindkét csapat számára presztízst jelent ez a találkozó, amit meg szeretnénk nyerni. A hétvégén pedig a PEAC U23 vendégei leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában