Frissen Zalából

2021.09.24. 08:24

Rezi díszpolgára lett Illés Fanni

Csütörtökön díszpolgári címet kapott Reziben Illés Fanni paralimpikon.

zaol.hu

Az aranyérmes Illés Fanni az S4-es kategóriájú 100 méteres női mellúszás eredményhirdetésén a tokiói paralimpián

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Fanni paralimpiai szereplése óta először látogatott vissza szülőfalujába, ahol virágokkal és transzparensekkel várták a helyiek – számolt be a KeszthelyTV. A köszöntőünnepségre nemcsak családja, egykori tanárai, barátai, de szponzora Kürti Sándor is ellátogatott. A díszpolgári címet Rezi polgármestere, Cserép Gábor adta át a sportolónak.

- Nagyon örülök és tényleg, őszintén meghatódtam, hiszen erre nem számítottam tényleg és ennyi emberre meg pláne nem. A díszpolgári címre egyáltalán nem. De nagyon örülök, hogy itthon lehetek. Talán most lesz egy kis időm végre megnyugodni, mert az elmúlt időszak nem arról szólt, hogy én nyugodtan éljem a mindennapjaimat, de most végre hazajöttem pihenni – nyilatkozta Fanni a televíziónak.

Az ünnepséget követően pódiumbeszélgetésre is sor került, ahol az úszó többek között elárulta, hogy novembertől a világbajnokságra készül. Mint mondta, egyelőre kérdéses indul-e a következő paralimpián, hiszen hamarosan gyermeket szeretnének párjával, aki egyben az edzője is.

Kiemelt kép: Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában