Frissen Zalából

2021.09.17. 20:00

Két év után újra tánc-vb-n járt a kanizsai Szan-Dia FSC

A horvátországi Opatijában a közelmúltban ismét megrendezhették a World Dance Masters elnevezésű tánc- világbajnokságot, melyen a kanizsai Szan-Dia FSC is indította formációit.

Kühne László

Kanizsai táncosok Opatijában

Fotó: Szan-Dia FSC

A sportágban az idei évben is éreztette hatását a vírushelyzet, sok verseny maradt el, így a kanizsaiak örültek, hogy hosszú idő, a 2019-es vb után újra nemzetközi porondon mutathatták meg magukat.

A válogató még online formában történt a horvátországi versenyre, ennek eredményei alapján jutottak tovább a Szan-Dia FSC versenyzői is. A táncosok felkészítőinek képviseletében Tóthné Vágó Alexandra elmondta: eleinte csak reménykedni tudtak abban, hogy szeptember elején a vírushelyzet még nem követel meg újabb korlátozásokat és el tudnak utazni a versenyre. A versenyre való közvetlen felkészülést a kanizsai csapat 19 tagja csinálta végig, és szerencsére nem is hiába.

Kanizsai táncosok Opatijában
Fotó: Szan-Dia FSC

A seregszemle mezőnye ezúttal nem volt annyira népes, mint azt a vírus előtti időszakban megszokhatták, de a feladat ettől még nem lett egyszerűbb: a legjobbak ezúttal is rajthoz álltak és a legjobb formájukat mutatták.

Dance Star-World Dance Masters tánc-vb, a Szan-Dia FSC eredményei. Akro dance szóló B korcsoport felnőtt: 1. Lanz Tamara, 2. Varga Fanni. Open szóló junior B: 4. Horváth Panna. Open szóló felnőtt B: 3. Ujj Viktória Zóra, 4. Felde Zorka és Magyar Dorina. Open duó felnőtt A: 4. Ujj Viktória Zóra–Lanz Tamara. Open csoport felnőtt B: 1. Cirkusz (Ujj Viktória Zóra, Lanz Tamara, Varga Fanni, Takács Zsóka, Horváth Panna, Felde Zorka, Grabant Nóra). Open csoport felnőtt A: 2. Queen (Zsohár Fanni, Gerlinger Lau­ra, Tatai Zsóka, Magyar Dorina, Lanz Tamara, Kalmár Dorottya, Ujj Viktória Zóra. Open formáció felnőtt A: 2. Ghost (Gerlinger Laura, Tatai Zsóka, Zsohár Fanni, Kalmár Dorottya, Magyar Dorina, Lanz Tamara, Ujj Viktória Zóra, Szép Mínea Dalma, Molnár Nóra, Mercz Lilla, Tárnok Viktória, Varga Kata Luca, Polai Panna, Zrínyi Dzsenifer, Varga Fanni, Takács Zsóka, Horváth Panna, Felde Zorka, Grabant Nóra). Production Number felnőtt A: 3. Elmúlás (Gerlinger Laura, Tatai Zsóka, Zsohár Fanni, Kalmár Dorottya, Magyar Dorina, Lanz Tamara, Ujj Viktória Zóra, Szép Mínea Dalma, Molnár Nóra, Tárnok Viktória, Mercz Lilla, Varga Kata Luca, Polai Panna, Zrínyi Dzsenifer, Varga Fanni, Felde Zorka).

A nagykanizsai csapat tehát összességében két aranyat, három ezüstöt és két bronzérmet könyvelhetett el a nemzetközi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában