Frissen Zalából

2021.09.10. 20:00

Hétfőn kezdi meg a bajnokságot a Nagykanizsa FC

Negyedik idényét kezdheti a futsal NB II.-es bajnokság Nyugati csoportjában a Nagykanizsai Futsal Club gárdája, s alighanem ebben a naptári évben élték, illetve élik meg azokat a fordulópontokat, melyek meghatározhatják a továbbiakat.

Kühne László

Szőke Ádám továbbra is játékosként és edzőként vesz részt az NFC munkájában Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

Bagó Gábor edző még a tavasz elején távozott a kanizsai NB II.-es futsalcsapat éléről, a gárda azt követően a Nyugati csoport alsóházi rájátszásában bejött a legjobb helyre, amely összesítésben a bajnokság hetedik pozícióját jelentette. Akkor már Szőke Ádám ténykedett az együttes élén mint játékos- edző, és maradt is ebben a funkciójában az előttünk álló idényre.

- Nagyjából öt hete kezdtük felkészülésünket a pontvadászatra, s elég sok változás történt a házunk táján – fogalmazott a „civilben” a Sáska megye egyes legénységében is futballozó futsalos, Szőke Ádám. – Időnként foghíjas létszámúra sikeredett a munka, de ennél is érzékenyebb veszteség csapatunk életében, hogy Horváth Elemér, valamint Bogyó Károly távozott tőlünk. Utóbbi esetében vegyük úgy, hogy évi 30 gól is elment- Továbbmenve, Szakmeiszter János a labdarúgó Magyar Kupa-mecscsen sérült meg, Bagó Bálint is a maródiak listáján van, csakúgy mint a Sáska edzésén megsérült Szőke Richárd. Érkezett viszont Gergály Gyula az ELTE-BEAC-tól, valamint hozunk fel fiatalokat az utánpótlásból, megpróbáljuk például Jagarics Martint is a Kiskanizsától a futsalban, Pesti Attila pedig újrakezdi a sportágat. Mivel eddig legtöbbször heti egyszeri edzést tudtunk vállalni, ezért is kellett rámennünk a kondícióra, melyben Budai Lajos ad nagy segítséget erőnléti edzőként.

Szőke Ádám továbbra is játékosként és edzőként vesz részt az NFC munkájában Fotó: Szakony

A kérdés adja magát: milyen mezőnyre számíthatnak a kanizsaiak, s ezzel összefüggésben, milyen esélyekkel futhatnak neki a szezonnak?

- Nagyjából a mezőny erőssége ugyanolyan maradt, mint volt, nekünk pedig egyértelműen az a célunk, hogy a felsőházba kerüljünk – mondta Szőke Ádám. – Csapatunk erőssége alapján úgy vélem, hogy ennek a lehetősége megvan bennünk. Egyelőre azonban maradjunk abban, hogy hétfőn kezdünk, és a szezonban oda fogjuk tenni magunkat.

Hogy ezt élőben, személyesen aztán mennyien és hol láthatják Nagykanizsán, az egyelőre függőben van.

- Képlékeny még minden, hogy az eddigi csarnokunkban fogadhatunk-e nézőket, szurkolókat. Aztán az elkészülő és átadásra kerülő Aréna is fontos szerepet játszhatna klubunk életében. Szeretnénk, ha így lenne, de ebben a kérdéskörben is számtalan nyitott kérdés van – állapította meg Szőke Ádám.

Ami egyedüliként biztosra vehető, hogy a Nagykanizsai Futsal Club az NB II. Nyugati csoportjának első fordulójában hétfőn (20.00) Pécsre látogat, a PEAC vendége lesz a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában