Frissen Zalából

2021.09.05. 20:01

Csak a ZTE II. szerzett pontot

Nehéz napot éltek át szombaton a labdarúgó NB III. Nyugati-csoportjának zalai csapatai: csak a hazai pályán szereplő ZTE II. szerzett pontot.

BI, KL

Az egerszegi Meshack igyekszik kibillenteni egyensúlyából a Puskás II. védőjét Fotó: Szekeres Péter

Fotó: Szekeres Peter

ZTE FC II.- Puskás AFC II. 2-2 (0-2) Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Horváth P.

ZTE II.: Németh E. – Jóna, Sebestyén, Dóczi, Spoljaric, Szántó (Fehér, 66.), Halilovic, Meschak, Csóka (Grezda, 62.), Beke, Papp. Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Meschak (68.), Dóczi (75.), illetve Batki (21.), Kocsis (33.).

A zalaiak ismét erős csapattal léptek pályára, az első csapat keretéből hatan szerepeltek a tartalékoknál. Kimaradt hazai helyzetek után első lehetőségét gólra váltotta az ellenfél, mely védelmi hibát kihasználva növelte előnyét. Az addig is szorongató, ám helyzeteit kihagyó ZTE-nek használt a félidei edzői fejmosás, hiszen jött a szépítés, majd a cserék adta lendületet meglovagolva egyenlített a házigazda. A hajrában 11-est rúghattak a felcsútiak, de Németh hárított.

Bozsik József: „Az első félidőben, elöl-hátul sok hibával játszottunk, amiből tanulnunk kell. Szünet után megérdemelten egyenlítettünk.”

Az egerszegi Meshack igyekszik kibillenteni egyensúlyából a Puskás II. védőjét Fotó: Szekeres Péter

Tatabányai SC-Tarr Andráshida SC 5-0 (3-0) Tatabánya 150 néző. Jv.: Juhász.

ASC: Czirjék – Szinay, Pajor, Szabó M., Péntek, Kalamár, Dömötörffy (Temlén, 29.), Karóczkai (Czotter, 46.), Czene (Wettstein, 59.), Czafit (Vass, 69.), Kovács L. (Mavolo, 46.). Edző: Dobos Sándor. G.: Németh A. (5.), Szegleti (18.), Klausz (45.), Hajas (64.), Kovács I. (77.). Gyorsan vezetést szerzett a jó erőkből álló házigazda, mely egy korábbi andráshidai játékos, Szegleti találatával növelte előnyét. Próbált talpra állni az Andráshida, azonban a szünet előtt újabb gólt kapott. Fordulás után is uralta a pályát a Tatabánya.

Dobos Sándor: „Az első 20 percben kapott két gól döntő volt, fiatal csapatom innen már nem tudott talpra állni.”

ETO Akadémia- FC Nagykanizsa 3-2 (0-2) Győr, 50 néző. Jv.: Horváth P. FCN: Horváth M. – Pál D., Kovalovszki, Major, Balogh F. (Péntek) – Kószás, Béli M. (Nikics), Bohata (Bagó Be.) – Ekker, Lőrincz (Horváth B.), Talabér (Vlasics). Vezetőedző: Koller Zoltán. G.: Farkas B. (53. – büntetőből), Denilson (65.), Horváth M. (75. – öngól), ill. Lőrincz (37.), Kovalovszki (40.). Mezőnyjáték zajlott az első félidő nagy részében, melynek hajrája azonban két szöglet után két kanizsai gólt, és ennek nyomán a szünetre megnyugtató zalai előnyt hozott.

A második 45 percet a korábbinál is nagyobb lendülettel kezdték a hazaiak, és az 52. percben egy kezezést a büntetőterületen belül a játékvezető észrevett, az ETO pedig 11-esből szépített. Rá tíz percre egy beívelés után már egyenlített a házigazda, a vendégeknek pedig sajnos nem volt megállás a lejtőn. A hajrához közeledve kapushiba pecsételte meg a vendégek sorsát.

Koller Zoltán: „Nagyon sajnáljuk a kétgólos előny után elveszített mérkőzést. Nem akarom felmenteni magunkat, de a játékvezetői hármas működése is sújtott minket: valamivel pontosabb ítéletek mellett biztosan nem kapunk ki.”

További eredmények: Balatonfüred -Komárom 1-1, Gyirmót II.-Érd 3-4, Kelen- Fehérvár II. 0-0, Mosonmagyaróvár -Veszprém 0-0, Gárdony- Bicske 0-0, Sopron-BVSC 0-1. A Pápa-Kaposvár meccset kedden játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában