Frissen Zalából

2021.08.27. 19:11

Szenior-világbajnokságon jártak a zalai tájfutók

Újabb világverseny házigazdája volt hazánk, mely ezúttal a tájfutók idei szenior-világbajnokságának adott otthont Velence központtal. Az eredetileg Japánba tervezett esemény rendezési jogát a pandémia miatt adta vissza a távol-keleti ország tavaly ősszel, ezután került képbe a magyarországi rendezés lehetősége. A magyar indulók között ott voltak a zalai versenyzők is. 

Kerkai Attila

Sárecz Éva (balról) két negyedik helyezést ért el, Császár Éva ötödik és hatodik lett kategóriájában a hazai rendezésű tájékozódásifutó-világbajnokságon

Forrás: ZTC/GKTFE

A korábbi szenior-világbajnokságokhoz képest érthető módon alacsonyabb létszám jött össze: 38 ország összesen 1500 versenyzője nevezett. Az is érthető volt, hogy a legnépesebb a magyar csapat volt 350 fővel, a legfiatalabbak a 35-40 éves korcsoportban versenyeztek, míg a legidősebb indulók a 95 év és afeletti korosztályban. A sprint versenyek helyszíne Székesfehérvár volt: a selejtezőt a Csónakázó-tó környékén, a döntőt pedig a belváros zegzugos utcáin vezetett pályákon rendezték. Emellett Gánt és térsége, illetve a Velencei-hegység egy rég nem használt részét ismerhette meg a mezőny. A szenior-vb-n zalai tájfutók is rajthoz álltak, nem is kis számban, közülük többen is előkelő helyen végeztek. A legjobb helyezést Sárecz Éva, Császár Éva és Pap Viktória tudhatja magáénak.

Sárecz Éva (balról) két negyedik helyezést ért el, Császár Éva ötödik és hatodik lett kategóriájában a hazai rendezésű tájékozódásifutó-világbajnokságon

Zalaiak eredményei.

Rövidtáv. N35: 5. Császár Éva (Göcsej KTFE). N40: 10. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC). F75: 22. Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC). F80: 14. Bányai Attila (TRIÓ Egerszeg ZTC).

Középtáv. N35: 4. Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC), 11. Szivák Ildikó (Göcsej KTFE). N40: 10. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC). F45: 25. Sárecz Lajos (TRIÓ Egerszeg ZTC). F80: 16. Bányai Attila (TRIÓ Egerszeg ZTC).

Hosszútáv. N35: 4. Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC), 6. Császár Éva (Göcsej KTFE). N40: 6. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC). F45: 16. Sárecz Lajos (TRIÓ Egerszeg ZTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában