Frissen Zalából

2021.08.16. 14:00

Szalár Róbert a fogathajtás Zala megyei bajnoka

A második helyen zárta a II. Felsősötétmajori Fogathajtó Verseny CAN-C (H2) kettesfogat akadályhajtó versenyszámát Szalár Róbert, a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület versenyzője, és ezzel az eredménnyel bebiztosította megyei bajnoki címét. A szombati rendezvényen vadászhajtást is láthattak a nézők.

Gyuricza Ferenc

Szalár Róbert megyei bajnok fogata a pályán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület az elmúlt esztendőben felavatott új versenyhelyszínen, a felső­sötétmajori pályán tartotta idei rendezvényét is. A viadal egyben a megyei bajnokság záró fordulója is volt, s így itt tartották ennek ünnepélyes eredményhirdetését is. Az érdeklődés ennek megfelelően alakult, az óriási hőség ellenére a kétfordulós akadályhajtásban 22, míg vadászhajtásban 15 fogat indult. A zalai versenyzők mellett vasi, somogyi, veszprémi és Győr-Moson-Sopron megyei fogathajtók neveztek még. A versenyt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg.

A kétfordulós akadályhajtás – ahogy az Zalalövőn már megszokott – kifejezetten nehéz, technikás pályán zajlott. A versenyzőkre 760 méter hosszú pálya várt, amin húsz akadályt – köztük hidat, illetve több kombinált akadályt – kellett 198 másodperces alapidőn belül teljesíteniük. A pályát megtervező Katona Balázs több választási lehetőséget is felkínált a versenyzőknek, így ezúttal a vizesároknak is volt alternatívája, ám annak teljesítése időveszteséggel járt.

Szalár Róbert megyei bajnok fogata a pályán
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Ebben a versenyszámban öt fogathajtó akadt, aki mindkét fordulót verőhiba nélkül, illetve szintidőn belül teljesítette, ezért köztük a végső sorrendet összevetés során döntötték el. Utóbbiban Geröly Tibor, a Vas megyei Főnix LE versenyzője szerepelt a legjobban, így a versenyszámot ő nyerte. A második helyen a Zalalövő és Környéke LSE fogathajtója, Szalár Róbert végzett, amivel megerősítette vezető pozícióját a Zala megyei bajnokság ranglistáján. A harmadik pedig Komálovics Ottó, a szintén Vas megyei Lukácsházi SE sportolója lett.

A zalai résztvevők közül ezt a versenyszámot Sántha Krisztián (Zalalövő) a 9., Török Gyula (Kanizsa Lovasklub) a 12., Kránicz Ferenc (Zalalövő) a 13., Szalai József (Szépmező LE) a 14., míg Szabó Péter (Zalalövő) a 15. helyen fejezte be.

A kétfordulós akadályhajtást követően a megyei bajnokság ünnepélyes eredmény­hirdetését is megtartották. Zala megye 2021. évi fogathajtó bajnoka Szalár Róbert lett, a második helyezést Pozvék István (Zalalövő) szerezte meg, míg a harmadik helyen Török Gyula végzett. Az országos bajnokság döntőjén ők hárman alkotják majd a Zala megyei csapatot. Tartalék versenyzőnek a megyei bajnokságban negyedik helyen végzett Kránicz Ferencet jelölték meg a versenyek szervezői.

A vadászhajtásban négy zalai versenyző indult, Szalai József a 6., Sántha Krisztián a 10., Török Gyula a 11., míg Szabó Péter a 14. helyet szerezte meg. A versenyszámot a Győr-Moson-Sopron megyei Fülöp Zsolt (Győrsági Lovas Egyesület) nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában