Frissen Zalából

2021.08.15. 11:50

A Spartanban minden megvan

Akit kevésbé vonz a sport és a testmozgás, annak igazán brutális, némely pontján teljesíthetetlen megmérettetésnek tűnik a Spartan.

Horváth-Balogh Attila

20210815, Nagykanizsa, Második alkalommal rendezték meg, Spartan Nagykanizsa Super & Sprint Verseny a Csónakázó-tónál. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH_

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A világszerte népszerű verseny hétvégén, szombaton és vasárnap megrendezett nagykanizsai eseményén volt olyan akadály, ami a „harcedzett” indulók számára is leküzdhetetlennek minősült. Mint az többeknél is bebizonyosodott: sáros, vizes talpú lábbelivel egy lejtős, csúszós felületen kötél segítségével felkapaszkodni gyakorlatilag „öngyilkos” vállalás.

– A Spartan Race éppen erről szól: kimozdítani az embereket a komfortzónájukból – szögezte le Horváth István, a nagykanizsai szervező KonTuRplusz Egyesület elnöke. – Mint az az eddigi versenyeken látható volt, sokaknak igényük van erre, ezért az ötletünk anno, hogy idehozzuk ezt a versenyt a gyönyörű Csónakázó-tó környezetébe, bebizonyította a létjogosultságát. Évről évre több ezer versenyző jön Nagykanizsára nemcsak itthonról, hanem határainkon túlról is és elviszik a város jó hírét.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Spartan Race elődje egy „Halálfutam” nevű 48 órás állóképességi verseny volt. Ennek egyik alapítója, Joe De Sena azért alkotta meg a Spartan Race-t, hogy legyen egy olyan megmérettetés, ami teljesíthető szélesebb tömegek számára is.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A helyi dr. Farics Ákos ott volt már az első kanizsai Spartanon és a mostanin is indult. Mint azt elmondta: fontosnak tartja a sportot, a mozgást és a kihívásokat – a Spartanban pedig mindez jelen van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában