Frissen Zalából

2021.07.25. 20:13

Sárkányhajós nap Zalaegerszegen: a sportág népszerűsítése az elsődleges cél

A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című program keretében sárkányhajós napra várták az érdeklődőket szombaton a Gébárti-tónál. Az In the water elnevezésű rendezvény célja bemutatni és vízen is kipróbálni a sárkányhajózást.

Jóna István

A szárazföldi gyakorlás után a vízen is kipróbálhatták az elsajátítottakat a fiatalok felkészítőikkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Szülők és gyerekek egyaránt izgatottan várták, hogy a Gébárti-tónál lévő kajak-kenu stégnél vízre tegyék a sárkányhajót és végre kipróbálhassák, milyen a közösségi evezés. Ugyanis a pandémia miatt már többször halasztásra került ez a rendezvény, ezúttal viszont minden körülmény adott volt a sikeres lebonyolításhoz.

A program megnyitóján dr. Vadvári Tibor alpolgármester, aki egyébként a Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület alapítója is, mondta el azt, miért is szerveződött a program.

A szárazföldi gyakorlás után a vízen is kipróbálhatták az elsajátítottakat a fiatalok felkészítőikkel
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– A város pályázati forrásból, 2,4 millió forintból vásárolta az elmúlt évben azt a tízszemélyes sárkányhajót, aminek a bemutatására szervezték ezt a programot. Amellett, hogy a Gébárti-tó és környéke fokozatosan megújul, nagyon fontos, hogy közösségerősítő programokkal is felhívjuk a figyelmet erre a kivételes környezetre – tájékoztatott az alpolgármester.

Várnai Tibor, a Zalaegerszegi Kajak-Kenu-Sárkányhajó Egyesület elnöke a szakmai részét ismertette a programnak. A résztvevők előbb egy elméleti oktatást kaptak a vízbiztonságról, a sárkányhajó veszélyeiről. A helyes evezési technikát előbb szárazon, majd később a vízen gyakorolhatták a résztvevők. Előbb a gyerekek szálltak vízre, majd a szülők, végül vegyes csapatok evezhettek a sárkányhajóban.

– A sportág népszerűsítése az elsődleges célunk, de szeretnénk megismertetni azokkal is, aki szabadidejükben szeretnek túrázni, hiszen remekül szolgálja a munkahelyi közösségek csapatépítését is a közös evezés – tájékoztatott Várnai Tibor.

Az egyesület szeptemberben szeretné a tízfős sárkányhajót versenyeken is indítani, valamint a sportág népszerűsítésén belül az iskolákat is szeretnék felkeresni a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett Suli sárkány programmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában