Frissen Zalából

2021.07.11. 19:00

Edzőtáborral és bírói képzéssel készültek az ob-re

A nyárhoz szervesen hozzátartoznak a táborok, és nincs ez másként a karatézóknál sem. Balatonfenyvesen a magyarországi IKU karateszövetség szervezett nyári edzőtábort.

Kerkai Attila

Az edzőtábor résztvevőinek csoportképe Fotó: IKU

A táborban a rendező KIME Shotokan Karate Egyesület mellett további hazai egyesületek vettek részt, szerte az országból, a nagykanizsai Feszt Norbert 7 danos mester irányításával. Beszámolójukból megtudtuk, hogy az irányzatokat nézve a shotokan karate, goju-ryu, goshinkai karate, sendo-ryu karate, shito-ryu, ju-jitsu, kick-box képviselői edzettek együtt, ami nem meglepő. A Magyar IKU Karate Szövetség ugyanis nyílt szövetség, amely irányzattól függetlenül fogadja be a dolgozni kívánó tagokat. Ennek megfelelően a tábor kimondottan „dolgos” volt, hiszen a napi két edzés mellett számos munka várt a résztvevőkre.

Megtartották a magyar szervezet közgyűlését, elfogadták a beszámolókat. Pontosították az eseménynaptárt is. A tervek szerint október 10-én tartják a szövetség első országos bajnokságát, mely egyben válogató verseny is lesz az október 27–31. közt Romániában, Nagyváradon megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Az országos bajnokságra való felkészülést szolgálta az a bírói tanfolyam, amelyet ugyancsak a tábor keretei között, több napon át tartottak.

Feszt Norbert, a Magyarországi IKU Karate Szövetség elnöke sikeresnek értékelte az edzőtábort. Mint mondta, a közgyűlésen fontos döntések születtek. Véleménye szerint a legfontosabb feladatuk a szeptemberi újraindítás és tagtoborzás lesz, és reményét fejezte ki, hogy a járványhelyzet talán már nem borítja fel ezt az elképzelésüket. A sikeres balatonfenyvesi IKU nemzetközi tábort pedig a terveik szerint a jövő évben is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában