Sport

2021.06.27. 21:00

Átadták a 2020-as Zala Megye Labdarúgásáért-díjat

Régi hagyomány, hogy minden esztendő végén Zala Megye Labdarúgásáért-díjban részesítik azon szakembereket, akik a megye labdarúgását tevékenységükkel hatékonyan segítik, illetve a sportág fejlődéséért sokat tesznek.

Még tavaly novemberben fogadta el az elnökség a 2020-as díjazottakat, azonban a ZMLSZ társadalmi elnöksége a pandémia miatt nem tudta átadni a díjat a kitüntetetteknek a megszokott, év végi ünnepi elnökségi ülésen. Ezt pótolták nemrég az egerszegi Göcsej vendéglőben, ahol Józsi György megyei igazgató méltatta a díjazottak munkásságát. Mint elhangzott, Kocsis Sándor, a Botfai LSC elnöke tíz éve vezeti az egyesületet. Vezetésével valódi szabadidősport-egyesületté alakult át a szervezet, valamint megújult a botfai létesítmény. Schmaltzl János, a Gutorfölde női egyesület elnöke az 1995-ös megalakulás óta vezeti a női csapatot, amely azóta részt vesz a megyei női bajnokságban. Sulyok Gábor, a Borsfai KSE elnöke 2007 óta elnöke az egyesületnek, amelyet azóta szinte a hátán visz, és gondoskodik a felnőtt- és utánpótláscsapatok működéséről. Az ülésen Józsi György bejelentett változásokat is. Az MLSZ elnöksége július elsejei hatállyal, 2025. június 30-ig kinevezte a Zala megyei társadalmi elnökséget azzal a kiegészítéssel, hogy október 31-ig javaslatot kell tenni egy női tag kinevezésére is. Az új elnökség a következőképpen áll fel: Kovács Tamás elnök mellett dr. Mileji Ádám, dr. Sinkó Vilmos, Kondákor József, Preksen László és Vigh László tölti be az elnökségi tagságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában