Frissen Zalából

2021.06.21. 19:35

A Zalaerdő, illetve a WHC Kupáért küzdöttek az ifjú atléták a múlt héten

Egymást követték az atlétikai versenyek a megyeszékhelyen, az elmúlt egy hét alatt három eseménynek is házigazdája volt a Zalaszám-ZAC.

Kerkai Attila

A fiatalok idén is nagy küzdelemben döntötték el, ki a leggyorsabb és ki a legkitartóbb

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A hétközi, országos vidékbajnokság eredményeiről korábban már beszámoltunk. Ezzel a viadallal párhuzamosan zajlott a WHC Kupa „Ki a leg­gyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” tehetségkutató, előtte pedig a Zalaerdő Kupán álltak rajthoz a fiatalok.

Kezdjük utóbbival, annál is inkább, mert időrendben a Zalaerdő Kupával kezdődött a sorozat. A pandémia miatt a szokott időpontnál kicsit később rendezték meg a Nyugat-dunántúli régió Sport XXI programjának idei első pályacsapatversenyét. A futószámokban (60 m gát, 8x50 m, 1600 m) kifejezetten izgalmas versenyeket láthattak a zalaegerszegi Városi Sportcentrumba kilátogatók. A Zalaerdő Kupát végül a Zalaszám-ZAC Hangyák csapata nyerte (Bella Mátyás, Farkas Máté, Habuczky Zalán, Borbély Barnabás, Horváth Lili Jázmin, Barabás-Bár Zselyke, Németh Izabella, Kiss Hanna), a dobogó harmadik fokára a ZAC Petőfi Sándor-iskola együttese léphetett fel (Simon Judit, Halász-Lukács Réka, Tarsoly Hanna, Molnár Réka, Bartáky Bendegúz, Horváth Lőrinc, Hart Hunor, Csalló Noel). Edzők: Góczánné Tóth Zsuzsanna, Csiszár Attila, Szabó Gábor, Pajor László, Laczkó László.

A fiatalok idén is nagy küzdelemben döntötték el, ki a leggyorsabb és ki a legkitartóbb
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

E viadalt követte a több évtizedes múltra visszatekintő, „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” tehetségkutató idei versenye, amit a fiatalok a WHC Kupáért vívtak. A 10-11 évesek viadalán négy egyéni és egy váltó versenyszámban küzdöttek. Tóth Zoltán, a WHC cégtulajdonosa örömét fejezte ki, hogy a kis atléták milyen nagy lelkesedéssel versenyeznek és milyen sokan választják ezt a gyönyörű, sok mindenre megtanító sportágat. Az eseményre gyakorlatilag az egész Dunántúlról érkeztek atlétapalánták, és a házigazdák fiataljai jó eredményeket értek el.

Zalaszám-ZAC Hangyák csapata, a Zalaerdő Kupa győztese
Fotó: ZAC

A Zalaszám-ZAC érmesei. Lányok, távolugrás: 1. Tóth Vivien 396. Rakétahajítás: 1. Pap Luca 28,97, 2. Halász-Lukács Réka 26,29, 3. Tarsoly Hanna 21,07. 4x100 m: 1. ZAC (Pap Luca, Tóth Vivien, Németh Izabella, Kiss Hanna) 1:01,50, 2. ZAC Petőfi (Halász-Lukács Réka, Molnár Réka, Tarsoly Hanna, Simon Judit) 1:05,52.

Fiúk, 60 m: 1. Szabó Mihály 9,20, 3. Bella Mátyás 9,47. Távolugrás: 1. Bella Mátyás 410. 800 m: 1. Farkas Máté 2:39,20. 4x100 m: 1. ZAC Mindszenty (Ravadics Áron, Kollányi Zénó, Szabó Mihály, Kiss Máté) 1:04,60, 2. ZAC (Farkas Máté, Szabó Levente, Horváth Zsombor, Bella Mátyás) 1:07,58.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában