Frissen Zalából

2021.05.07. 19:59

Szekeres Pál oktatott és megismerkedett a ZVE vadonatúj vívócsarnokával

Pénteken Szekeres Pál paralimpiai bajnok kerekesszékes vívó, miniszeri biztos látogatott el a ZVE Iván Dental Vívócsarnokba, ahol megismerkedhetett a nemrég átadott létesítménnyel, és edzést is tartott a ZVE sportolóinak.

Kerkai Attila

Szekeres Pál a ZVE kerekesszékes vívóinak edzésén is hasznos tanácsokat adott Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Szekeres Pál természetesen nem először látogatta meg az egerszegi vívókat, azonban a Mindszenty-iskolában létesült vadonatúj vívócsarnokban most először járt. Látogatásának célja egyrészt ez volt, másrészt a ZVE edzőinek tartott oktatást és persze edzést a kerekesszékes vívóknak.

Szekeres Pál a ZVE kerekesszékes vívóinak edzésén is hasznos tanácsokat adott Fotó: Katona Tibor

– Azzal, hogy megépült ez a modern vívócsarnok, a kerekesszékes vívók is már akadálymentes környezetben készülhetnek. Azért is jöttem, hogy az itteni kollégáknak oktatást tartsak, amiből majd később vizsgát tesznek – mondta Szekeres Pál, aki egyben a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sporttestülete kerekesszékes vívás elnöke is.

Miszory Béla, a ZVE kerekesszékes vívóinak szakosztályvezetője hozzátette, ez a látogatás számukra is fontos, és szakmailag sokat jelent a további munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában