Frissen Zalából

2021.05.21. 19:53

Papp Péter és Danicser Anita is magyar bajnok lett

A koronavírus- járvány miatt a rendszabályok szigorú betartásával, ám még nézők nélkül került megrendezésre Budapesten a REAC sportcsarnokban a MAFC szervezésében a 2021. évi masters országos súlyemelő bajnokság.

Kerkai Attila

Dr. Muhoray Árpád mellett Danicser Anita és Papp Péter Fotó: ZH

A versenyre csak versenykártyával rendelkező, igazolt egyesületi versenyzők jelentkezhettek, és a hagyományoknak megfelelően az országos bajnokságon ZTE SK veterán versenyzői kitettek magukért: mindkét indulójuk aranyérmet szerzett. A nők mezőnyében (W40) a 87 kg-ban indult Danicser Anita szakításban 48 kg, lökésben 55 kg-ot teljesített, így összetettben 103 kgmal a legjobbnak bizonyult. A férfiaknál (M45) Papp Péter a 80 kg-os szakítása után 90 kg-ot lökött, és a 170 kg-os összetett eredmény számára is győzelmet és bajnoki címet eredményezett.

Dr. Muhoray Árpád mellett Danicser Anita és Papp Péter Fotó: ZH

A korábbi sokszoros országos bajnok, szintén zetés dr. Muhoray Árpád ez évben a verseny szervezésében vett részt, a Magyar Súlyemelő Szövetség Masters Bizottsága elnökeként. Így viszont sportés klubtársainak ő adhatta át az eredményhirdetéskor az érmeket. A koronavírus-járvány miatt a ZTE SK súlyemelőinek hagyományos nemzetközi megmérettetése, az Alpok- Adria-kupa fordulója ez évben kimarad. Pontosabban a tervezett rendezvények egy évet csúsznak. Az Alpok-Adria masters bajnokságnak viszont a ZTE jövő ősszel lesz a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában