Frissen Zalából

2021.05.24. 20:00

Az Andráshida SC a 2020/2021-es szezon bajnoka az I. osztályban!

A hét végén a 29. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban. Az Andráshida SC pontot szerzett Zalaszentgróton, ezzel matematikailag is bebiztosította bajnoki elsőségét. Ugyan az ATE pontszámban még beérheti a listavezetőt, azonban a rangsorolásnál elsőként a győzelmek száma dönt, és ebben a mutatóban az ASC biztosan jobban zár riválisánál.

ZH

A zalaszentgróti Buzási Gábor (sárgában) próbál felszabadítani Tóth László mellett az Andráshida SC elleni mérkőzésen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Flexibil-Top Zalakomár–Szepetnek 1-2 (1-1)

Zalakomár. Jv.: Takács G.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. – Takács Cs., Csalló, Takács D., Kuti (Kovács A.), Horváth J., Horváth T., Bagó, Daróczi (Madarász F.), Mészáros, Madarász Sz. Játékos-edző: Horváth Zsolt.

Szepetnek: László – Szőke Á., Szabó Á., Petánovics (Pati), Kotnyek (Szabó B.), Takács, Nagy T., Kollár, Kobra (Biró), Hantos (Pataki), Schuller. Edző: Domján László.

Az első félidőben a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, több nagy helyzetet is kialakítottak, aminek eredményeként a 18. percben megszerezték a vezetést. Rögtön a középkezdésből egyenlítettek a hazaiak, és ezt követően több veszélyes kontrát is vezettek, amivel előnybe is kerülhettek volna, de végül döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben sem változott a játék képe, a vendégek birtokolták többet a labdát, míg a hazaiak veszélyes kontráikból többször is nagy lehetőséget puskáztak el. Ahogy a zalakomáriak fáradtak, a semmiből megszerezte a vezetést a Szepetnek, majd a kiállítás megpecsételte a találkozó végkimenetelét. Összességében a döntetlenszagú mérkőzésen a jobb erőkből álló vendégek elvitték a három pontot Zalakomárból.

Gólszerzők: Horváth J., ill. Kobra, Szőke Á. Jók: Takács Cs., Csalló, Horváth T., ill. László, Szabó Á., Szőke Á., Takács. Kiállítva: Bagó (74., Zalakomár). U19: Zalakomár–Szepetnek 2-5.

 

Semjénháza–Hévíz 2-0 (1-0)

Semjénháza, 30 néző. Major Zs.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Horváth P., Balogh, Szakmeiszter J. (Horváth M.), Körösi, Orsós, Kapuvári, Pápai, Domján, Rodek, Bakos (Orbán). Edző: Kovács Imre.

Hévíz: Gujgiczer – Filó (Baki), Buza, Szindekovics, Pál, Bontó, Tóth (Thompson), Kopasz-Bódi, Damina (Lajtai), Karakai, Nagy (Sebestyén). Edző: Damina László.

Sportszerű, küzdelmes mérkőzésen a fiatal vendégek küzdöttek, hajtottak, de a rutin a hazai csapatnál volt, ami két gólban meg is mutatkozott. A semjénházaiak azt kívánják a hévízi fiatal csapatnak, hogy így küzdjenek továbbra is, és szép jövő előtt állhatnak. A Semjénháza szépen búcsúzott a hazai nézőktől.

Gólszerzők: Orsós, Pápai. Jók: Kapuvári, Orsós, Rodek, ill. senki.

A semjénházai Bakos Dávid (fehérben) próbál labdát szerezni a hévízi Karakai András mellett Fotó: SzA

Letenye–Kinizsi Gyenesdiás 2-2 (1-2)

Letenye, 50 néző. Jv.: Bors B.

Letenye: Gergő – Balazsin, Kovács I., Bilák (Őri A.), Móricz, Szilágyi, Őri M., Őri Cs., Stropka (Lervencz), Kanizsai (Csesztregi), Hofstadter. Edző: Tamás Tamás.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Szi-Péter, Hegyi, Fellner, Nedelkó, Tarnóczai, Kovács D., Czafit, Nagy B., Czimondor, Mátó. Edző: Kocsis Norbert.

Szilágyi kihagyott ziccerével indult a találkozó, majd újabb hazai lehetőségek maradtak ki. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vendégek a 25. percben Nagy Bendegúz szép megoldásából vezetést szereztek. Egy perccel később a hazai védelem megingását kihasználva Czafit növelte az előnyt, 0-2. A 30. percben Kovács Dominik buktatta Őri Martint, a 11-est Móricz biztosan értékesítette, 1-2. A félidő végén Őri Cs. egyenlíthetett volna, de fölé durrantott. Szünet után fergeteges rohamozásba kezdtek a letenyeiek, negyed óra alatt ötször is gólhelyzetbe kerültek, de Szabó Á. kapus hatalmas bravúrokkal hárított. A 73. percben kollégája, Gergő Á. fogott egy fejest bravúrral, az ellentámadásból Őri M. hagyta faképnél Nedelkót, aki csak elkaszálni tudta. A büntetőt ezúttal Móricz a jobb kapufa tövére rúgta, a kipattanónál pedig les volt. A 83. percben Őri Cs. viharzott el a jobb szélen, centerezését Őri M. előrevetődve fejelte a bal sarokba, 2-2. Egy perccel később a kilépő Őri Cs. lábában volt a meccslabda, de Szabó Á. ezúttal is bravúrral mentett. A kiegyenlített első félidő után az idény legjobb játékát nyújtották a Mura-partiak, az Őri fivérek vezérletével korszerű akciókból sorra dolgozták ki a jobbnál jobb lehetőségeket, de fél tucat ziccer kimaradt. A mérkőzés képe és a helyzetek alapján a Letenye győzelmet érdemelt volna a jó nevekből álló Balaton-partiak ellen.

Gólszerzők: Móricz (11-esből), Őri M., ill. Nagy B., Czafit. Jók: Őri M. (a mezőny legjobbja), Őri Cs., Móricz, Kovács I., Hofstadter, ill. Szabó Á., Nagy B., Czafit. U19: Letenye–Gyenesdiás 0-3.

Magnetic Andráshida TE–Szalai-Edelholz Zalalövő 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg-Andráshida, 50 néző. Jv.: Siket L.

Andráshida TE: Osbáth (Kemes) – Horváth B., Szabó B. (Keszei), Czibor, Doszpoth, Bognár, Lukács, Herzsenyák, Mavolo (Kaprinai), Odonics (Szekeres), Németh R. Edző: Balázs Zsolt.

Zalalövő: Earles – Tóth G., Gyenese, Vizsy, Czömpöl, Németh B. (Végh), Kellner (Illés), Radics, Sipos (Cseresnyés), Zsoldos, Balogh A. Edző: Ostrom János.

Villámrajtot vett a hazai csapat: a 2. percben Odonics indításával Doszpoth lépett ki, majd a kapusra vezetve a labdát okosan helyezett a hálóba. A szünethez közeledve Herzsenyák passzát Odonics az ötös sarkáról átvétel nélkül küldte a kapuba, 2-0. A második játékrészben csak helyzetekig jutottak a csapatok, Czibor kétszer is növelhette volna az előnyt, de a vendégcsapat előtt is adódtak komoly gólszerzési lehetőségek. Összességében a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot, ezzel pedig történetének eddigi legjobb bajnoki eredményét érte el. Második megye I.-es szezonjában biztos dobogós, az ezüstéremhez pedig csupán egyetlen pontra van szüksége a zárófordulóban. Ez a siker is megalapozza azt, hogy a hazaiak immár kiemelt körzetközpontként, több fronton is megerősödve, nagy várakozással tekinthetnek a következő évad elé.

Gólszerzők: Doszpoth, Odonics. Jók: Czibor, Horváth B., Doszpoth, ill. Gyenese, Radics, Vizsy, Tóth G. U19: Andráshida TE–Zalalövő 3-2.

Technoroll Teskánd–Femat Csesztreg 4-1 (1-1)

Teskánd, 50 néző. Jv.: Hegedüs M.

Teskánd: Orbán – Szabó B. (Szekeres), Nagy R., Pergel B., Mikó, Hetesi, Acél, Major (Egyed), Bailo, Czene, Bolla. Edző: Pergel Attila.

Csesztreg: Kiss Be. – Pál, Gazdag, Kiss Ba., Nagy B., Nagy N., Kiss Bá., Magai, Elek, Pethő (Fülöp), Nagy M. Edző: Őr József.

A mérkőzést a hazai csapat több hiányzóval kezdte, a vendégek a találkozó elején hamar vezetéshez is jutottak, de nem sokkal később Major találatával egyenlített a Teskánd. A 8. percben büntetőt hibáztak a csesztregiek, és ezek után a hazaiak felébredtek, és átvették az irányítást. A félidő közepén Czene hozta magát helyzetbe, és vezetést szerzett a csapatának, a vendégek erre kapufával válaszoltak. A második félidő elején is kapufát lőtt a Csesztreg, de a hazaiak ezek után kézben tartották a meccset és egy szép támadás után Pergel 3-1-re alakította az állást. A végén még egy szöglet után Bolla fejelt a kapuba. Összességében a Teskánd megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, de a vendégek szorosabbá is tehették volna a találkozót.

Gólszerzők: Major, Czene, Pergel B., Bolla, ill. Pethő. Jók: Hetesi, Pergel B., Czene, ill. Nagy N., Elek. U19: Teskánd–Csesztreg 2-7.

Zalaszentgrót–Tarr Andráshida SC 1-1 (0-1)

Zalaszentgrót. Jv.: Molnár A.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör, Buzási, Gájer P., Ferenczi (Csik), Horváth B., Gájer F., Iberhart, Lampert (Horváth E.), Horváth D., Fábián (Kiglics). Edző: Jankovics Péter.

Andráshida SC: Czirjék – Tóth L., Szinay, Nagy Z., Csongár, Szabó M., Kovács L., Kalamár, Fábián (Czotter), Balla (Hegedűs), Czafit. Edző: Dobos Sándor.

 

A vendégek már egy ponttal is bajnokok lehettek volna a mérkőzés után, ettől függetlenül hamar kiderült, hogy ők győzni jöttek Zalaszentgrótra. Tóth Zsolt, a kapufa, illetve a szerencse hármasa kellett ahhoz, hogy az elején az ASC ne döntse el a mérkőzést. A hazaiak taktikusan, mondhatni hősiesen védekeztek, aztán Balla Ádám félidő előtti találta megtörte a gólcsendet. Fordulás után egy sokkal kreatívabb Zalaszentgrótot láthatott a szép számban kilátogató hazai közönség, izgalmas, fordulatos játékot produkáltak a csapatok. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, és a hazaiak Ferenczi révén 11-esből egyenlítettek. A második fél­idő alapján igazságos döntetlen született az Andráshida ellen. A hazai együttes ezúton is gratulál a bajnoki címhez a vendégeknek. Talán ami ennél is fontosabb hazai szempontból, hogy a Zalaszentgrót együttese köszönti U19-es csapatát a bajnoki aranyérmük okán.

Gólszerzők: Ferenczi (11-esből), ill. Balla. Jók: Tóth Zs. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. mindenki.

A zalaszentgróti Buzási Gábor (sárgában) próbál felszabadítani Tóth László mellett az Andráshida SC elleni mérkőzésen Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Csács-NSE mérkőzés elmaradt, a vendégek sérülések, betegségek miatt lemondták a találkozót.

Tudósítottak

Dömők József (Letenye), Faller István (Andráshida TE), Kardos Roland (Zalaszentgrót), Kárpáti István (Semjénháza), Pergel Attila (Teskánd), Tóth-Pajor Mátyás (Zalakomár).

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Andráshida SC

27

21

4

2

97

-

16

67

2.

Andráshida TE

27

20

4

3

66

-

25

64

3.

Teskánd

27

19

4

4

114

-

29

61

4.

Csács-NSE

26

16

3

7

76

-

37

51

5.

Zalaszentgrót

27

15

6

6

80

-

29

51

6.

Semjénháza

27

14

8

5

52

-

24

50

7.

Szepetnek

27

14

5

8

55

-

37

47

8.

Gyenesdiás

27

14

4

9

78

-

54

46

9.

Csesztreg

26

12

1

13

67

-

62

37

10.

Lenti TE

27

9

4

14

55

-

67

31

11.

Letenye

27

5

3

19

36

-

103

18

12.

Zalakomár

28

4

3

21

42

-

114

15

13.

Zalalövő

26

4

2

20

17

-

76

14

14.

Hévíz

27

4

1

22

29

-

119

13

15.

Kiskanizsa

26

3

2

21

28

-

100

11

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában