Frissen Zalából

2021.04.22. 20:00

ZTE KK: A célt elérték, de még nincs vége!

Izgalmas és drámai hajrá után biztosította be további élvonalbeli tagságát a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A jászberényi meccs hőse, Donovan Donaldson viszont nem sokat ünnepelt társaival, kis túlzással a ZTE buszáról a repülőre szállt át, hiszen ő is elköszönt az egerszegiektől.

Kerkai Attila

Bonifert Bendegúz, a ZTE KK tehetséges kosarasa eddig is sokat játszott, ám várhatóan még több felelősség hárul majd rá is Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Ami abszolút várható volt, vagyis amint a ZTE KK kivívja matematikailag is az élvonalban való bennmaradását, ő is távozik. Nos, Donaldson abszolút stílusosan tette ezt, hiszen a ZTE KK által 91-90-re megnyert mérkőzés abszolút hőse és legjobbja volt. Az már az elejétől látszott a játékán, hogy nagyon akar, és az utolsó percben sem adta fel, amikor pedig már úgy tűnt, hogy a Jászberény az utolsó szalmaszálba még belekapaszkodik és nyer. Az amerikai fiúnak és a ZTE KK-nak is volt kitartása, Donaldson utolsó pillanatban szerzett kosarával fordult meg az eredmény, ami lezárta a kiesés elleni harcot és persze az ő egerszegi pályafutását is.

Ez volt a jobbik eset, hiszen Donaldsonnak már a zsebében volt a repülőjegye, mindenképpen távozott volna csütörtök reggel Magyarországról. Ezért írtuk, hogy stílusosan tette, a ZTE bennmaradása pedig csak idő kérdése volt. Ha Jászberényben még nem jött volna össze, akkor a hátralévő meccseken biztosan, de ez most már nem érdekes.

Bonifert Bendegúz, a ZTE KK tehetséges kosarasa eddig is sokat játszott, ám várhatóan még több felelősség hárul majd rá is Fotó: KT

Az is kérdés, hogy a zalaiak légiósai mikor távoznak. ­Tyreek Duren már elment, ­Gleen Montae nem játszik hetek óta, gyakorlatilag nem is fog már pályára lépni a hátralévő hat fordulóban. Sekou Wiggs szerdán nem játszott, mint kiderült, pozitív koronavírustesztet adott, így karanténba került. A ZTE KK a szabályoknak megfelelően játszhatott, hiszen azok a kerettagok, akik még nem estek át a betegségen, Jászberényben a meccs előtt átestek egy gyors tesztelésen, a többiek pedig védettek már a vírus ellen. Talán Tonko Vuko az, aki elvileg a szezon végéig maradhat.

Annyi bizonyos, hogy mostantól a zalaiaknál az eddig kevesebbet játszók kerülnek előtérbe, és persze zajlanak a jövőt érintő tárgyalások is. A célt elérte a ZTE KK, ami nem jelenti azt, hogy a bajnokságnak is vége. Aki eddig nem kapott több lehetőséget, az bizonyíthat, szombaton a Kecskemét vendége lesz a zalai együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában