Frissen Zalából

2021.04.13. 20:46

Légiósai nélkül játszott a Kanizsa Sörgyár a női Extra Ligában

A járvány­ügyi helyzet miatt külföldi játékosai nélkül lépett asztalokhoz a Kanizsa Sörgyár SE csapata az asztalitenisz női Extra Liga első három tavaszi fordulójában. A kanizsaiaknak az éllovasok ellen esélyük sem volt a pontszerzésre.

Benedek Bálint

A kanizsai csapatban Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna és Újházi Csilla lépett asztalhoz ezúttal

Fotó: ZH

A fővárosi Ormai-csarnokban megrendezett meccseken a Budaörs, az Orosháza és az Erdért volt a zalaiak ellenfele. A járványügyi helyzet miatt hiányzott a két külföldi játékos, Arina Singeorzan és Radmila Tominjak. A kanizsaiak Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra és Kovács Melánia triót szerették volna játszatni, ám utóbbi a meccsek előtt váratlanul belázasodott, így az első két találkozón Mátrai és Végh játszottak, a harmadikra pedig Újházi Csilla „ugrott be”, hogy teljes legyen az együttes.

A kanizsai csapatban Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna és Újházi Csilla lépett asztalhoz ezúttal
Fotó: ZH

– A jelenlegi helyzetben a csapat jól, sőt a várakozásnál jobban teljesített – fogalmazott Jakabfi Imre csapatvezető. – Mátrai három győzelme mutatja, hogy remek formában játszik. Végh diadalai Tóth és Czeglédi ellen igazi bravúrnak számítanak. Újházi a megbetegedett Kovácsot helyettesítette és jól helytállt. A Budaörs és az Erdért ellen teljes csapattal sem sikerült volna szorosabb meccset vívni. Várhatóan május végén játsszuk a 4–7. fordulót, remélhetőleg teljes gárdával. Akkor le kell győznünk a Kiskunmajsát és a Nyíregyházát, továbbá megpróbáljuk „megszorongatni” a Kecskemét, illetve a Szekszárd együttesét, hogy megtartsuk az 5. helyet.

SH-ITB Budaörsi SC I.–Kanizsa Sörgyár SE I. 6:1

A zalai győztes: Mátrai.

A Budaörs ellen jól helytállt a csapat. Póta Georgina mellett itt játszik Fazekas Mária, Lovas Petra is. Surján szerb válogatott, Dari pedig szintén válogatott. Ebben a mérkőzésben nem volt több, a Budaörs Magyarország és Európa egyik élcsapata.

Kanizsa Sörgyár SE–PET-BAU ASE Orosháza I. 3:6

Gy.: Végh, Mátrai (2).

Ez volt az a mérkőzés, ahol szorosabb eredményt lehetett várni. A kanizsaiak sokkal jobban helytálltak, reális esély volt a döntetlenre.

Kanizsa Sörgyár SE–Budapesti Erdért SE 1:6

Gy.: Végh.

A második helyen álló Erdért a Budaörshöz hasonlóan kiemelkedik a mezőnyből. Imre Leila, Ambrus Krisztina, Peterman-Varga Tímea válogatottak, de Tóth Kata is ezt a szintet képviseli. Ebben a meccsben is ez volt a maximum. Újházi Csilla „beugróként” jól játszott , szoros szettekben veszített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában