Frissen Zalából

2021.04.17. 20:10

A ZTE KK az Oroszlányt is legyőzte

A ZTE KK élvonalbeli kosárlabda-csapata tökéletesen kihasználta azt a kellemes helyzetet, hogy a kiesés elkerüléséről szóló rájátszás első három meccsét hazai pályán vívhatta: a Kecskemét és a Kaposvár legyőzése után szombaton két vállra fektette az Oroszlányt is, és így minden bizonnyal a következő szezonban is az NB I A-csoport tagja lesz.

Varga Andor

Zalakerámia-ZTE KK – OSE Lions 93-91 (25-24, 19-22, 32-25, 17-20)

Zalakerámia-sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Jv.: Kapitány, Ádám, Boros.

ZTE: Duren 35/3, Donaldson 14/3, Polster 2, Szabó 12/6, Vuko 16. Csere: Bonifert 3/3, Völgyi, Wiggs 9/6, Antoni 2. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Oroszlány: Washington 23/3, Kucsora 5/3, Abell 18/6, Garamvölgyi 6, Anderson 22/9. Csere: Anda 7, Illés 8/6, Mucza 2. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Kipontozódott: Anda (35.).

Hazai oldalon a csapatkapitány Szabó Zsoltot köszöntötték a kezdés előtt, abból az alkalomból, hogy szerdán játszotta 150. mérkőzését a ZTE KK színeiben.

Szabó ezek után 2 ponttal és 2 lepattanóval kezdte a meccset, de a 3. percben sajnos a második személyi hibája is megvolt már (6-5). A következő nem egész két percben valósággal állva hagyta ellenfelét a hazai csapat (15-7), a vendégek időkérés során próbálták rendezni a sorokat. Nem sikerült azonban, a lendületes hazai csapat tovább távolodott (7. p.: 25-14). Aztán a játékrész hajráját nagyon elrontotta a ZTE, az sem sokon múlt, hogy a távolról éppen igen eredményes OSE még az első 10 percben fordítson. Ami azonban nem jött össze az első negyedben, bekövetkezett a másodikban, ahol a ZTE másfél perc után szerezte első pontját (26-29). A következő hazai kosárra (Szabó triplájára) majdnem még egyszer ugyanennyit kellett várni (29-33), az OSE azonban ezt a pontínséget nem tudta igazán kihasználni. Hazai oldalon Szabó volt, aki leginkább akart és tudott is változtatni az eredményen, a ZTE mégis akkor vette vissza a vezetést, amikor a kapitány harmadik személyi hibája után már a padon ült (18. p.: 41-40). A vendégeket Anderson (14 pont) vitte a hátán, miközben a ZTE-ben Wiggs igazi kerékkötőnek bizonyult. Duren és Vuko pontjai tartották a felszínen a házigazdát, mely ha bedobta volna a büntetőit, vezetett volna a nagyszünetben (44-46).

 

Fordulás után egy darabig nem sok hangsúlyt fektettek a védekezésre a felek. A ZTE előbb fordított (25. p.: 58-56), de az Oroszlány újítani tudott (26. p.: 58-63). A házigazda elsősorban Duren egyéni játékaiban bízhatott, még szerencse, hogy az amerikai irányító betörései ezúttal ültek, szép kosarak és több 2+1-es akció is kijött ezekből. A légiós zsinórban 7 pontot szerezve, nagyjából egymaga fordított (29. p.: 72-71). A harmadik negyed vége a meccs legszebb része volt a ZTE KK szempontjából, Antoni pontokkal, Vuko betöréssel – bizakodó hangulatban kezdhette tehát a csapat az utolsó tíz percet (76-71). Különös tekintettel arra, hogy ugyanebben a pillanatban a PVSK majdnem 30 ponttal vezetett már Jászberényben. Innen Wiggs hármasával folytatódott a meccs. A vendégek az energiáik egy részét reklamálásra fordították, miközben hazai oldalon Duren 30 pont felett járt már (36. p.: 87-78). A végén kis túlzással a vendégek már csak őt próbálták védeni, ez meg is látszott a hazaiak eredményességén (39. p.: 89-86). Az irányítóra háruló különös figyelem Vuko előtt nyitott lehetőséget, hogy bravúros kosarakkal lendítsen csapatán, de ez sem volt elég, az Oroszlány 22,4 másodperccel a vége előtt, Washington triplájával egyenlített (91-91). Időkérés után jött a ZTE és Duren, aki 22,2 másodpercet lepörgetett az órából, majd dobott egy duplát. Csúnya, kicsi és sovány győzelmet aratott a házigazda, de ettől még tény: héttel több győzelme van immár, mint a kieső, utolsó helyen álló Jászberénynek, és mindkét csapatnak 7 meccse van még hátra a playoutból..

Heinrich Róbert: „Az Oroszlány nagyon nagy energiákat mozgósított és nagyon fair meccset játszottunk. Pontosan azt kaptuk az ellenféltől, amire számítottunk. A gondunk az, hogy elég szűk volt a rotációnk. Köszönet illeti azokat a kollégákat, akik fizikailag karban tartják a játékosainkat.”

Sebastjan Krasovec: „Nagyon kemény mérkőzés volt. Gratulálok a hazaiaknak, hiszen ezzel minden bizonnyal kivívták a bentmaradást.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában