fontos győzelem

2021.03.11. 20:30

Merth Attila emlékére ajánlotta sikerét a ZTE RK

A férfi NB II-es röplabdabajnokság nyugati rájátszásában szomszédvári összecsapást rendeztek. Az egerszegiek első meccsüket játszották, míg a házigazdának ez már a harmadik volt az alapszakaszt követően.

Jóna István

SZOESE–ZTE RK 1:3 (21, 22, -23, 23)

Szombathely, zárt kapuk mellett. Jv: Barabás, Farkas.

ZTE RK: Gyenes, Horváth H., Horváth R., Koós, Molnár, Szabó. Csere: Légrádi (liberó), Karamán. Edző: Domokos Lajos és Markó Gábor.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Merth Attila emlékére. A ZTE korábbi játékosa, később a ZTE RK egyik újraszervezője, tíz éve folyamatosan ott volt az egerszegi csapat mellett, és mindent megtett annak zavartalan működéséért.

Felváltva szerezték a csapatok a pontokat, de aztán ellépett a ZTE, és biztosan hozta az első játszmát. A második szettben felszabadultan kezdett a vendégcsapat, el is lépett 3-4 ponttal, ám siettették az újabb pontokat, és a Szombathely 20-20-nál egyenlített. A végén viszont nem remegett a zalaiak keze, és már 2:0-t mutatott az eredményjelző a javukra. Ahelyett, hogy megnyugodott volna a ZTE RK, továbbra is erőltette a gyors pontokat, és sok hiba csúszott a játékba. Hiába voltak az időkérések, szépített a házigazda. A negyedik játszmát parádésan kezdte a ZTE, 5-1, majd 10-5 is volt már az állás. Szívósan küzdött a Szombathely, folyamatosan dolgozta le hátrányát, és 23-22-nél két pontra volt az egyenlítéstől. A zalaiak, mint az előző szombathelyi meccsen is, a végére megrázták magukat, és megszerezték a győzelmet.

Domokos Lajos: „Ezt a győzelmet először is Merth Attilának ajánljuk! Érthetetlenül feszült volt a mérkőzés hangulata, amiből mi jöttünk ki jobban, és fontos győzelmet arattunk.”

A ZTE RK szombaton 16 órától a TFSE együttesét fogadja az Ostoros Károly Csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában