Frissen Zalából

2021.03.26. 20:26

Még semmit nem adott fel a ZTE NKK

Szombaton kezdi meg a ZTE NKK NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a kiesés eldöntéséért zajló rájátszást. Bár az egerszegiek a szezon során még nem szereztek győzelmet, de hisznek abban, hogy bent maradhatnak az élvonalban. Szombaton (16.00) a BEAC-Újbuda ellen kezdenek.

Kerkai Attila

A képen Miljana Dzombeta, a ZTE NKK irányítója. A TFSE-MTK elleni harcosság alapfeltétel lesz szombaton is Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

A 9–12. helyért zajló rájátszásnak egyetlen tétje van, nevezetesen, hogy ki végez az utolsó helyen, ami az élvonalbeli búcsút jelenti. Kétségtelen, hogy ebben a harcban a ZTE NKK indul a legnehezebb helyzetből, hiszen nincs még győzelme, míg az előtte álló PINKK a szezon során gyűjtött már hármat (a BEAC hat, a Cegléd kilenc sikernél tart), és a csapatok a korábbi eredményeiket magukkal viszik. Ha ebből indulunk ki, akkor az egerszegieknek nem sok esélyük van, viszont az alapszakasz során játszottak két olyan „éles” mérkőzést, amely alapján mégis reménykedhetnek.

De előbb nézzük, hogy Ambrus Péter vezetőedző miként látja csapata felkészülését erre a hatmeccses sorozatra.

– Úgy gondolom, hogy kellőképpen felkészültünk és ráhangolódtunk a rájátszásra – mondta a szakvezető pénteki megkeresésünkkor. – Egy hónapja játszottunk legutóbb a BEAC ellen, s akkor egy szoros mérkőzést vívtunk a fővárosban, amin voltak győzelmi esélyeink. Nagyon remélem, hogy ezúttal is sikerül szorossá tennünk a mérkőzést, és ha lesz, akkor most már tényleg megragadnánk az esélyt a győzelemre.

A legutóbbi, két héttel e­zelőtt lejátszott TFSE elleni meccs pedig még ígéretesebb volt. A rájátszásba jutott fővárosiakat csaknem legyőzte már a ZTE NKK. Azt kérdeztük a szakvezetőtől, tudják-e tartani azt a formát.

– Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy sikerüljön – válaszolta. – Azon a meccsen is megmutattuk, hogy most már nemcsak a tisztes helyt­állás lehet a célunk, hanem győzelmi esélyeink is vannak. Bízom benne, hogy szombaton végre összejöhet a siker. Semmit nem adtunk ugyanis fel, a lányok bizakodó han­gulatban készülnek. Szerintem ebben a négyesben a mi motivációnk a legerősebb, hiszen közülünk senki nem akarja úgy zárni a bajnokságot, hogy ne kerüljön a nevünk mellé győztes mér­kőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában