Frissen Zalából

2021.03.28. 20:42

A Nagykanizsa és a ZTE FC II. is nagyon fontos három pontot szerzett

Tökéletes hétvégét zártak a Nyugati csoportban szereplő zalai NB III.-as labdarúgócsapatok, hiszen az FC Nagykanizsa és a ZTE FC II. együttese is hazai pályán három ponttal gazdagodott.

Bedő István, Kühne László

Szalay Szabolcs (fehérben) két góljával oroszlánrészt vállalt a ZTE II. sikeréből

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC II. – MOL Fehérvár FC II. 3-2 (0-1)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mellett. Jv.: Gáspár.

ZTE FC II.: Gyurján – Czuczi, Földvári, Sebestyén, Hegedüs – Kámi, Kovács B, Szökrönyös D. – Szalay (Abért), Németh D. (Fehér B.), Papp L. (Csóka). Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Szalay Sz. (47. -11-esből, 88.), Fehér (84.), illetve Elek Á. (33. – 11-esből), Papp M. ( 55. – 11-esből).

Szalay Szabolcs (fehérben) két góljával oroszlánrészt vállalt a ZTE II. sikeréből
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A győzelmi kényszer alatt játszó hazaiak görcsösen kezdték a mérkőzést, a ZTE fiataljainak nem sikerült nyomás alá helyezni a vendégcsapatot. Az első félidőben a Fehérvár FC II. játszott jobban, és a játékrész hajrájában 11-esből Elek Á. révén megszerezték a vezetést. A fordulás után szintén 11-esből gyorsan egyenlített a zalai csapat. Szalay Sz. értékesítette a büntetőt. Nem sokáig örülhetett a ZTE, rövid időn belül ismét büntetőből vezetett a fehérvári csapat. A házigazdák fokozatosan kerültek fölénybe, és ekkor nagy nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A ZTE II. fölénye a hajrában érett góllá, előbb Fehér egyenlített, a befejezés előtt pár perccel pedig Szalay Sz. szabadrúgás után megszerezte a győztes gólt. Hosszú idő után nyert a ZTE FC II., és nagyon értékes három pontot szerzett a végig jól küzdő vendégek ellen.

Bozsik József: „A nagy tét miatt görcsösen kezdtük a mérkőzést. A második félidőben sikerült mentálisan ellenfelünk fölé kerekedni. Nagyon örülök a győzelemnek, fontos három pontot szereztünk.”

FC Nagykanizsa – Komárom VSE 3-0 (2-0)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Héra.

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Pál D., Major, Tóth G. – Ekker, Szabó P. (Lőrincz), Baráth M. (Bagó B.), Szegleti, Vlasics (Vass Gy.) – Török (Péntek). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Török (16.), Ekker (32.), Péntek (89.)

A tabellán elfoglalt helyezésére rácáfolva kezdett a komáromi együttes, hiszen kombinatív játékukkal igyekeztek zavart okozni a hazaiak soraiban. Ugyanakkor a fordulatszámot felvéve a kanizsaiak sem tűntek ijedtnek... Mi több, a 16. percben Török Milán egy szemfüles labdaszerzés után labdát kapva a jobbösszekötő helyéről a bal alsó sarokba helyezett (1-0).

Negyedórával később ismét lelestek egy komáromi összjátékot a dél-zalaiak Ekker Milán révén, aki a balösszekötő helyén lépett ki az elpasszolt labdával, és laposan a kapu közepébe továbbított. Innentől a feladat az volt, hogy a 2-0- s vezetésébe ne aludjon bele a hazai gárda, és a második játékrész sokáig nem is tűnt egyszerűnek. Jöttek a cserék a kanizsaiaknál azzal a nem titkolt céllal, hogy a megnyíló területeket kihasználják. Péntek Adrián ezt a mérkőzés hajrájában nem is hagyta veszni, és megugrásával beállította a házigazdák legénysége a 3-0-s végeredményt.

Koller Zoltán: „Két pozitívuma volt a Komárom elleni meccsünknek: megnyertük, illetve hogy így nyertük meg. Ezúttal nem azt a futballt játszottuk, amit tudunk és elképzeltünk. A küzdeni tudásért, valamint a koncentrációért viszont dicséret illeti játékosaimat.

A 26. forduló további eredményei: THSE-Szabadkikötő -Puskás FC II. 0-1, SC Sopron-Nagyatád 2-1, Bicske – Érd 2-0, Ménfőcsanak – BKV Előre 1-1, Pápa-Balatonfüred 2-1, Lipórt SE – Veszprém 1-2, III. Ker. TVE – Tatabánya 2-2, Mosonmagyaróvár-Gárdony 2-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában