kosárlabda

2021.02.22. 20:13

Szabó is hozzátett a magyar sikerhez

A már biztos Eb-résztvevő magyar férfi kosárlabda- válogatott vasárnapi győzelme után hétfőn este a buboréktorna házigazdájával, Ukrajnával találkozott. Kosárlabdánál maradva, idehaza összeállt a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapatának még hátralévő alapszakaszbeli pontos programja.

KA, ZH

Váradi Benedek a labdával az osztrákok elleni második, 81-58-ra megnyert kijevi összecsapáson Fotó: MTI/EPA

Fotó: Szerhij Dolzsenko

A legutóbbi, 2017-es Eb-n 15. magyarok csütörtökön a címvédő szlovénoktól elszenvedett 84-72-es vereséggel kezdtek Ukrajnában. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttesének a kijevi buborékban egy győzelem elég volt az Eb-részvételhez, ezt pénteken szerezte meg, amikor emlékezetes csatában, hosszabbítás után 83-81-re legyűrte az osztrákokat. A hátralévő két meccsnek ennélfogva már nem maradt tétje, így a vasárnapi „visszavágónak” sem a kontinenstornáról lemaradt, nyeretlen Ausztria ellen. A mieink másodjára már 81-58-ra győzték le az osztrákokat, a sikerből Szabó Zsolt, a Zalakerámia-ZTE KK magas embere 5 ponttal vette ki a részét.

Váradi Benedek a labdával az osztrákok elleni második, 81-58-ra
megnyert kijevi összecsapáson Fotó: MTI/EPA

– Örülök, hogy sikerült nyerni és jó teljesítményt nyújtani – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szabó Zsolt –, lekerült rólunk a teher, sokkal felszabadultabban játszhattunk. Talán nekem is sikerült némi pozitív energiát hozni a kispadról… A második negyedben jobban védekeztünk, ettől gyorsabb is lett a játékunk.

A magyar válogatott aztán hétfőn este a már szintén továbbjutó Ukrajnával találkozott az utolsó mérkőzésén, és 97-63-ra kikapott.

Idehaza a hét végén folytatódik a férfi NB I/A csoport sorozata. A Zalakerámia-ZTE KK immár a válogatottól hazatérő Szabó Zsolttal a soraiban szombaton az idény meglepetéscsapatát, a Szegedet fogadja. Onnantól gyakorlatilag háromnaponta játssza majd a mérkőzéseit. Még hét találkozója van vissza az alapszakaszból.

Íme a pontos program. Február 27. 18.00: Zalakerámia ZTE KK–Naturtex -SZTE Szedeák. Március 2. 18.00: Jászberényi KSE–Zalakerámia ZTE KK. Március 6., 18.00: Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK. Március 10., 18.00: Egis Körmend– Zalakerámia ZTE KK. Március 13., 18.00: Zalakerámia ZTE KK–Jászberényi KSE. Március 20., 18.00: PVSK Veolia–Zalakerámia ZTE KK. Március 27., 18.00: Sopron KC–Zalakerámia ZTE KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában