Kupával indul a keleti túra

2021.02.10. 20:00

A ZTE FC az MK-ban csütörtökön Tiszafüreden mindenre felkészült

Az elkövetkező néhány napban Hajdúnánás lesz a ZTE FC labdarúgócsapatának a főhadiszállása, és mi mást szeretnének a zalaiak, mint azt: szép emlékekkel távozzanak onnan. Persze nem kirándulást szerveztek maguknak, csütörtökön Tiszafüreden Magyar Kupa találkozó vár rájuk, szombaton pedig Kisvárdán az újabb bajnoki mérkőzés.

Kerkai Attila

Bobál Dávid (kékben) egymeccses eltiltást kapott, a kupameccsen ott lehet a ZTE FC együttesében Fotó: Pezzetta Umberto

Érthető, hogy a két messzi találkozóra már szerdán elutazott Boér Gábor együttese, amely – ahogy említettük – Hajdúnánáson veri fel tanyáját. Onnan utazik csütörtökön Tiszafüredre, ahol az NB III.-ban szereplő házigazdával küzd meg a kupában a legjobb 16 közé jutásért.

A Tiszafüredi VSE az előző körben éppen egy zalai csapatot, a Zalaszentgrótot búcsúztatta. Az NB III. Keleti csoportban jelenleg 10. helyen álló együttes vezetőedzője, Dorcsák József közösségi oldalukon úgy fogalmazott, hogy csapatának elsődleges célja a bennmaradás, ezért külön nem készültek a kupára. Viszont azt is hozzátette, hogy mindenképpen szeretnék megnehezíteni az NB I.-es ellenfél dolgát.

A ZTE FC-nek nem a tervek szerint alakult a tavasz eddigi része, ugyanakkor a csapatnál nincs pánik, és nem is indokolja ezt semmi. Két fontos találkozó jön, így a szerda délelőtti edzést követően útra is kelt a csapat. Boér Gábor vezetőedző bővebb utazó keretet állított össze, amit sok minden indokolt.

Bobál Dávid (kékben) egymeccses eltiltást kapott, a kupameccsen ott lehet a ZTE FC együttesében Fotó: Pezzetta Umberto

- Két egymást követő mérkőzés következik, nagy hiba lenne mindkettőn ugyanolyan összetételű együttest szerepeltetni – mondta a szakvezető.

- Mindkét sorozat, így a kupa és a bajnokság is fontos, de persze a bajnokság prioritást élvez. A kupa egy speciális sorozat, az alacsonyabb osztályú együttesek egy mérkőzés erejéig képesek lehetnek meglepetést okozni. Mi nem szeretnénk ellenfelünknek ezt engedni. Hozzáteszem, látva a szerdai találkozókat, mi sem tudjuk, hogy milyen pálya fogad bennünket, hiszen az időjárás most tényező ezeken a mérkőzéseken. Mindent bevetve kell harcolnunk, és tovább kell jutnunk.

A vasárnapi bajnokin kiállított és egymeccses eltiltást kapott Bobál Dávid is elutazott, hiszen a kupameccsen pályára léphet. Boér Gábort arról is kérdeztük, hogy milyen a hangulat a csapatnál, hiszen fontos pontok hullottak el az első négy bajnoki mérkőzésen. A szakvezető elmondta, a sikertelen meccsek miatt feszültebb a hangulat, de mindenkitől azt kérte ő is, hogy pozitívan gondolkodjanak, mindenki tegye a dolgát. Sok mérkőzés van még hátra a szezonban, a kisebb hullámvölgyből ki lehet jönni, és a célokról sem kell lemondani.

A ZTE FC továbbjutása esetén a legjobb 16 között a Budapest Honvéddal találkozhat, amely szerdán a III. Kerület együttesét győzte le 3-1-re. A nyolcaddöntőket február 23- 24-én rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában