felkészülési mérkőzés

2021.01.08. 14:42

ZTE FC: Telki helyett Kaposvár

Noha a hét elején még úgy volt, hogy a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata szombaton Telkiben, az MTK Budapest együttesével játszik felkészülési mérkőzést, hét közben a fővárosi csapat lemondta a találkozót. Az egerszegieknek pedig kapóra jött, hogy a Kaposvár NB II-es csapat jelezte: szombaton készek játszani a kék-fehérekkel.

Kerkai Attila

Szombaton a ZTE FC tagjai már edzőmérkőzést játszanak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Úgy tudjuk, hogy az MTK jelezte az egerszegieknek a mérkőzés lemondását, a zalai kék-fehérek pedig gyorsan ellenfelet kerestek. Meg is találták, így szombaton a somogyi megyeszékhelyen a Kaposvári Rákóczi FC lesz Boér Gábor csapatának az ellenfele. A találkozót zárt kapuk mellett rendezik.

Szombaton a ZTE FC tagjai már edzőmérkőzést játszanak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A ZTE FC újév napja után azonnal elkezdte a felkészülését, de igazából e hét hétfőn állt rá arra a heti ritmusra, amit a tavaszi bajnoki folytatásig tartani szeretne. Ami szinte már itt is van, hiszen két hét múlva a Bp. Honvéd vendége lesz az egerszegi csapat.

-Mindenképpen váratlanul ért bennünket a módosítás, de játszani akartunk – mondta el pénteki érdeklődésünkre Boér Gábor vezetőedző. – Igazából füves pályán szeretnénk játszani, de ha az időjárási körülmények olyanok lesznek, akkor műfüvön lesz a szombati összecsapás. A Kaposvár szerencsére vállalta a mérkőzést, amin Könyves Norbert valószínűleg még nem lép pályára sérülése miatt, de a jövő héten már ő is teljes értékű munkát végezhet.

A kép a ZTE FC hétfői gyakorlásán készült
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A keretben eddig annyi változás történt, hogy Dragóner Filip a Haladás együtteséhez szerződött, míg kedden bejelentette a klub, hogy belső védő Kálnoki-Kis Dávid, aki december végéig a Bp. Honvéd játékosa volt, a ZTE FC-t erősíti a jövőben. További változások is lehetnek még, hiszen azt korábban is elmondták, hogy a kapus kivételével minden csapatrészbe szeretnének egy-egy meghatározó tudású játékost szerződtetni.

A ZTE további felkészülési programjában szerdán egy hazai találkozó, a Siófok elleni szerepel, majd a tervek szerint a csapat jövő szombaton a Gyirmót vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában