a járvány miatt némileg átalakul

2021.01.24. 19:39

Tavasszal visszatér a Spartan verseny Nagykanizsára!

Az év első Spartan versenyének a Csónakázó-tó ad otthont április 17–18. között: szombaton a sprint, míg vasárnap a szuper táv nyújt kihívást a versenyzőknek. Mindkét napon szerveznek gyermekfutamokat is.

Benedek Bálint

A csónakázó-tavi pálya a 2018-as rendezvényen jól vizsgázott. A verseny a járvány miatt idén némileg átalakul, de különleges kihívásokban nem lesz hiány

Forrás: Zalai Hírlap / archív

Fotó: Szakony Attila

A részletekről a szervező Spartan Hungary tájékoztatott. Mint írták: a korábbi kanizsai viadalról sok pozitív visszajelzést kaptak. Jó volt a hangulat a kiváló pályán, és a város mellett a KonTuRplusz Egyesület is kiemelkedő segítséget nyújtott az esemény megvalósításában. A pandémia miatt tavaly nem térhettek vissza Dél-Zalába, az idei verseny bejelentése után azonban néhány órán belül több ezer pozitív visszajelzést kaptak. A sportolók „kiéhezve” várják a Spartan rendezvényeket.

A csónakázó-tavi pálya a 2018-as rendezvényen jól vizsgázott. A verseny a járvány miatt idén némileg átalakul, de különleges kihívásokban nem lesz hiány Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / archív

A sprint versenyen több mint öt, a szuper futamon pedig több mint tíz kilométert kell majd teljesíteniük a versenyzőknek – olvasható a szervezők tájékoztatójában. A pályán a kötelező akadályok mellett meglepetések is színesítik az etapokat. A szervezők igyekeznek teljesen új pályával előrukkolni.

A Spartan Hungary természetesen figyeli a járvánnyal kapcsolatos híreket, és a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében az összes járványügyi előírást betartják. Később derül majd ki, hogy a viadalon jelen lehetnek-e nézők. A fesztivál területére belépőket mindenesetre ellenőrizni fogják, a kapunál testhőmérsékletet is mérnek. Ha kell, fenntartják a kötelező maszkviselést is, a versenyzők is csak a pályán vehetik le a védőeszközt. Ezenfelül kisebb létszámú futamokat indítanak, mint korábban, hogy ne legyen torlódás. A startzónában már előre meghatározzák, hogy az indulók hol várakozhatnak, ezzel is biztosítva a távolságtartást. A fesztivál területén és a pályán, az akadályok előtt kézfertőtlenítő állomásokat is felállítanak. Úgy készülnek, hogy áprilisban, a jogszabályi feltételeket maximálisan betartva lehetőség legyen az esemény lebonyolítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában