Fűnyíró a listavezetőnek

2021.01.19. 21:24

Huszonöt év után újra van futballcsapata Szentgyörgyvölgynek

Negyedszázados megszakítás után, 2015 nyarán három helyi fiatal kezdeményezésére alakult újjá a település sportegyesülete, melynek labdarúgócsapata jelenleg veretlenül vezeti a megyei III. osztály tabelláját.

Gyuricza Ferenc

Vigh László, Cseke-Lengyel Gyula és Varga Zsuzsanna az új fűnyíró traktorral

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az egyesület a labdarúgáshoz kapcsolódó feladatainak ellátására – elsősorban a sportpálya, illetve a környezet karbantartására – sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Programhoz, az elnyert 682 ezer forintból pedig egy nagy teljesítményű fűnyírót vásárolt.

Az új eszközt Vigh László, a térség országgyűlési képviselője és Varga Zsuzsanna, a község polgármestere közösen adta át az egyesület elnökének, Cseke-Lengyel Gyulának. Az eseményen Vigh László kiemelte: egy sportpálya gondozása nem könnyű feladat, hisz csak a füvet nyírni nem elég, a gyepnek levegőznie is kell, ezért jelent nagy segítséget a fűgyűjtővel is ellátott új traktor.

Vigh László, Cseke-Lengyel Gyula és Varga Zsuzsanna az új fűnyíró traktorral
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Cseke-Lengyel Gyula fel­idézte: 1991-ben azért maradt abba a labdarúgás a községben, mert nem tudtak megfelelni az akkori követelményeknek, azaz nem tudtak kiállítani két csapatot. A jogszabályi háttér változásával közben ez a probléma megoldódott, így 2015-ben újjáalakultak, s rögtön be is neveztek a megyei III. osztályú bajnokságba. A húszfős keretet zömében helyi vagy helyi kötődésű fiatalok alkotják, csupán három „idegenlégiósuk” van: egy csesztregi, egy szilvágyi és egy lenti labdarúgó.

A jelenlegi bajnokság őszi szezonját – a kányavári Mátesz Lajos edző irányításával – az előzetes várakozásaikat felülmúlva zárták, hiszen nyolc megnyert mérkőzéssel és két döntetlennel, veretlenül vezetik a Nyugati csoport tabel­láját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában