Izgalmas hajrá

2021.01.27. 20:00

A ZTE FC II.-nél a fejlődés az elsődleges

Egyelőre nem történt nagy változás a ZTE FC II. NB III.-ban szereplő labdarúgócsapatánál, és nagy valószínűséggel nem is fog. Az egerszegiek készülnek a folytatásra, szerdán újabb edzőmérkőzést játszottak, és ikszeltek lendvai testvércsapatukkal, az 1903 Nafta Lendavával.

Kerkai Attila

A ZTE-től kölcsönben Lendván játszó Meshack (balról) és Kovács Barnabás a szerdai egerszegi találkozón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC II.-1903 Nafta Lendava 2-2 (1-0)

ZTE FC II.: Köcse – Földvári (Kámi), Sebestyén, Semedo – Szökrönyös D. (Szökrönyös Z.), Molnár D. (Pap M.), Németh E., Kovács B., Hgedüs (Simon) – Fehér (Abért), Szalay (Csóka D.).

A találkozó előtt váltottunk néhány szót a ZTE FC II. vezetőedzőjével, Bozsik Józseffel az eddigiekről. A szakvezető elmondta, hogy mindössze két távozó van a keretből, hiszen a kölcsönben lévő Simó Csongor és Pál Kristóf is visszatért anyaegyesületéhez.

-Ami minket érint, hogy a klub leigazolta Szombathelyről Szalay Szabolcsot, aki a felnőttegyüttessel készül, de biztosan nálunk is többször szerephez jut majd – mondta Bozsik József érdeklődésünkre. – Az ősz jól sikerült, hiszen ezzel a fiatal csapattal mindössze egyszer álltunk csak kieső helyen. A cél a bennmaradás, de annak örülnék, ha az első tíz közé is be tudnánk verekedni magunkat, hiszen a fejlődés kézzelfogható.

A ZTE-től kölcsönben Lendván játszó Meshack (balról) és Kovács Barnabás a szerdai egerszegi találkozón Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A ZTE FC II. jelenleg a 12. helyen áll a Nyugati csoportban, és az NB III.-as együttesből heten (Kovács Barnabás, Papp László, Molnár Dominik, Németh Erik, Sebestyén Lóránt, Szalay Szabolcs, Köcse Bence) az első csapattal készülnek, kiegészülve az egerszegiek utánpótlásában pallérozódó fiatalokkal. A február végi rajtig pedig játszanak még a Csács- NSE-vel, a Nagykanizsával és a Nagyatáddal is. Eddig az Illés Akadémia U19-es csapatát győzték le 4-3-ra, majd múlt szombaton az NB II.-es Kaposvártól kaptak ki 4-0-ra.

Szerdán az a Nafta Lendava volt az ellenfél, amely a ZTE FC testvércsapata. A lendvaiak egyelőre készülnek, de még nem tudják, miként folytatódik a bajnokság. Kocsárdi Gergely sportigazgató számolt be az aktuális helyzetről.

- Egyelőre edzünk, de nincs pontos információ a bajnokságról – mondta el az egerszegiek klublegendája, aki párhuzamosan tevékenykedik a két klubban. – A jelenlegi szlovén kormányzati rendelkezések szerint csak a profi sportolók vehetnek részt edzéseken. A szlovén első ligában folytatódik a pontvadászat, a másodikban viszont a csapatok kétharmada amatőr státuszú, és nagyjából egyharmaduk, köztük mi is, profi szerződésű játékosokkal rendelkezik. Mi tehát edzhetünk és meccseket is játszhatunk, de a bajnokság csak akkor folytatódhat, amikor minden második ligás együttes munkába állhat. Ez egyelőre nem lehetséges.

A ZTE FC-től a nigériai Izuchukwu Meshack és Szabó Bence szerepel egyelőre Lendván, Meshack 11 meccsen 10 gólt lőtt a bajnokságban, de azt október közepén felfüggesztették szomszédunkban.

Érdekes meccset játszott a két csapat, hiszen a friss igazolás, Szalay büntetőből szerzett vezetést az 1. percben. A lendvaiak aztán a ZTE-ben is szereplő Stjepan Ostrek hajrában szerzett találataival fordítottak (1-2), de a végén érkezett Csóka Dominik (jól hangzó név a ZTE-ben...), aki egyenlített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában