Újabb tervek már az új évre

2021.01.03. 19:06

A keszthelyi teniszezők, Mészáros László és Eke László állnak a szeniorranglista élén

A hagyományoknak megfelelően december végén tette közzé idei ranglistáját a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért. Örömteli módon két keszthelyi sportember is kategóriájában a ranglista élén áll.

Góth Imre

Mészáros László

Fotó: ZH

A 35 év feletti teniszezők közül többekkel is találkozhattunk nyaranta a Balaton-parti város rangos szeniorversenyein. Köztük ketten a keszthelyi Helikon TC játékosaként értek el szép sikert, és bekerültek abba a kilencfős keretbe, akik biztos jeggyel rendelkeznek a jövő évi világbajnokságra. Egy részük a horvátországi Umagban, a 65 év felettiek pedig a spanyolországi Mallorcán találkoznak ősszel.

Eke László januárban még a 4. helyen állt a legnépesebb, 55+ korosztályban, de az év végére rangsorolt 72 versenyző között idén ő szerezte a legtöbb pontot. Mészáros László a 70+ korosztály 40 fős mezőnyében és a vegyespáros 11 indulója között lett a legjobb. Párosban (42 aktív induló) Mészáros a második helyre került partnere, Román Ferenc mellé.

Mészáros László
Fotó: ZH

– Tavaly tavasz óta Balatonbogláron, Fekete Rudolf, korábbi Davis-kupa-játékosunkkal edzek, aki sokat segítette a fejlődésemet, és ez a másfél év meghozta a gyümölcsét – emlékezett Eke László a közelmúltra, míg az idei sikerei közül kiemelte: – Sokadszor indultam a magyar bajnokságon, eddig egyszer voltam ezüstérmes a negyvenötös korosztályban, de idén sikerült nyernem kategóriámban. Sajnos a koronavírus terjedése miatt maradtak el versenyek, ám összességében elégedett vagyok az eredményeimmel. Következő célként szeretnék a világranglista 216. helyéről a legjobb százba kerülni.

Eke László is korosztálya ranglistája éléről várhatja a megkezdett új évet
Fotó: ZH

Mészáros László számára viszonylag rosszul alakult a versenyévad, egyedül a római ITF 2-es kategóriájú versenyt tartották meg, ahol párosban és egyéniben is második lett. Így a világranglistán a 70+ korosztályban az ötvenedik, párosban tizenhetedik, vegyes párosban a tizenkettedik helyen állt.

Itthoni három versenyéről elmondta, sajnos a keszthelyit sérülés miatt fel kellett adni, Balatonbogláron viszont nyerte az egyéni és a páros számokat. A magyar bajnokságon egyéniben, míg párosban Román Ferenccel első lett, vegyes párosban második.

– Fizikálisan teljesen jól vagyok, korosztályomnál fiatalabbakkal edzek, ami egyrészt inspirál, másrészt a versenyeken sokkal jobb eredményt tudok elérni – jegyezte meg Mészáros László.

Mészáros László augusztusban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Életmű Díj kitüntetését vehette át. Jutalmazásánál elhangzott: 1977-ben került Keszthelyre az Agrártudományi Egyetemre, ahol hallgatói és dolgozói sítáborok megszervezésében, síoktatásban, hallgatói vízi táborok megszervezésében vett részt. Elindította a rekreáció tantárgyat, szakosított testnevelést vezetett be. A Balaton Regatta versenyek megszervezése is kapcsolódik nevéhez. Eközben NB II-es kézilabda-játékos és kosárlabdaedző volt, teniszben az NB I., NB II., NB III-as csapat tagjaként, edzőjeként szerepelt. Többszörös magyar bajnok, szenior-teniszversenyek Európa- és világbajnoki résztvevője, akit az ITF világranglista 4. helyén is jegyeztek. Keszthely város 2019-ben a legeredményesebb szeniorversenyző címmel ismerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában