három távot most is lehet teljesíteni

2020.12.22. 20:21

Szilveszteri maraton – virtuálisan

A járványhelyzet és a korlátozó intézkedések nem teszik lehetővé idén az 1995 óta minden évben megtartott egerszegi szilveszteri hegyi maraton megrendezését. De a 26. Mountain Man Decathlon Marathon vir­tuá­lisan nem marad el.

Kerkai Attila

A szilveszteri hegyi maratont, mint közösségi élményt, legkorábban egy év múlva élhetik át ismét a futók

Fotó: archív/Katona Tibor

A Decathlon Zalaegerszegi Triatlon Klub (Zalatriatlon), mint főszervező semmiképpen nem szerette volna, hogy a hagyomány megszakadjon, ezért sok más sportághoz és rendezvényhez hasonlóan új formát talált ki az év végi eseménynek. A megyeszékhelyen az esztendő utolsó napja évek óta a futóké is volt, miközben a szilveszteri hegyi maraton az évek és évtizedek során már országosan ismert eseménnyé nőtte ki magát.

A szilveszteri hegyi maratont, mint közösségi élményt, legkorábban egy év múlva élhetik át ismét a futók
Fotó: archív/Katona Tibor

Az indulói létszám az utóbbi néhány alkalommal már bőven meghaladta az 5-600 főt, és a mozogni vágyók idén is várták az eseményt. Mivel a mozgás és az egyéni sportolás engedélyezett, a Zalatriatlon vezetői úgy döntöttek, hogy megrendezik az év végi futást, csak éppen másként.

– Nem szerettük volna, ha megszakad a sorozat és a hagyomány, ám a klasszikus formában nem tudjuk az idén megrendezni a viadalt – tudtuk meg Jakabfy Zoltántól, a Zalatriatlon elnökségi tagjától, aki azt is elmondta: klubtársa, Kocsis Tamás lett az idei esemény főszervezője. – Ezúttal nem versenyt rendezünk, hanem egy lehetőséget kínálunk, hogy ki-ki lefussa azt a távot, amit kiválaszt magának.

Eddig már több mint százan neveztek online és továbbra is van lehetőség erre a verseny honlapján, ami gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint bármikor korábban. A lényeges változás, hogy a nevezők az idén csak a 10, 24 és 41 kilométeres kihívásokra jelentkezhetnek, a kiválasztott távot pedig december 25. és december 31. között kell teljesíteniük. Az útvonalat (track) okoseszközről (óra, telefon, tablet, PC) származó képernyőfotóval lehet igazolni, a felvételt a szervezőknek kell eljuttatni.

– Az idei nem verseny lesz, hanem lehetőséget kínálunk mindazoknak, akik velünk futottak éveken át – tette még hozzá Jakabfy Zoltán. – Mindenki emlékérmet kap a teljesítésről és persze az időeredményeket is meg lehet majd nézni a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában