Csak a szurkolók hiányoztak

2020.12.21. 20:00

Az edző erős hitet, a kapitány felszabadultságot látott a ZTE KK sikerében

Nagyot ünnepelhettek volna együtt szombaton a Zalakerámia- ZTE KK tagjai és az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatért szorító szurkolók, ha a koronavírus-járvány miatt nem kellene továbbra is zárt kapuk mögött rendezni a mérkőzéseket.

Varga Andor

Ante Delas (a labdával) a gyűrű közelében volt a legveszélyesebb: öt próbálkozásból háromszor betalált Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az egerszegiek kifejezetten szép győzelmet (83-72) arattak a Pécsi VSK ellen, melynek végén a csapat minden egyes tagjának lehetett (volna) valamiért gratulálni. Kezdve a sort Szabó Zsolttal, aki első igazán jó meccsét hozta a szezonban.

- Nagyon örülök, hogy végre felszabadultan játszhattunk – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – A védekezésünk is jobban működött, mint korában, ez volt a kulcs. Szinte az egész mérkőzésen azt csináltuk, amit megbeszéltünk, és ez működött is. Emellett beletettük azt a plusz energiát is, ami kellett a sikerhez. Kezd összeérni a csapat.

Ante Delas (a labdával) a gyűrű közelében volt a legveszélyesebb: öt próbálkozásból háromszor betalált Fotó: Katona Tibor

A statisztikák szerint vele majdnem egy lapon lehet említeni Tonko Vukót, aki sokkal kevésbé látványosan, de igen nagy haszonnal tette a dolgát: 10 lepattanójával a mezőny legjobbja volt, és míg Szabó négy triplával szomorította a Pécset, addig ő a büntetővonalról volt majdnem hibátlan (10 kísérletből 9 találat).

A csapat többi tagja közül Tyreek Duren és Ante Delas is átlag felettit produkált. Gleen fontos pontokkal vétette észre magát; míg Bonifert Bendegúzra néhány betörés, Plézer Gáborra egy távoli kosár, Simon Kristófra pedig a hajrában dobott, utolsó (tized) másodperces tripla miatt emlékezhetünk jó szívvel.

A szombat esti, elképzelt ünneplésből pedig nyilván kijutott volna a beugróként megint sikeres edzőnek, Heinrich Róbertnek is, aki a meccs után azt mondta: nem az ő személye volt a döntő, hanem hogy a játékosok elhitték, le tudják győzni a nagyon jó erőkből álló Pécset. Persze – tehetjük hozzá – éppen itt van szükség egy jó (meggyőzőerővel bíró) trénerre...

De hagyjuk is ezt! Örüljünk annak, hogy az emlékezetes egyéni alakításokból jó csapatteljesítmény és siker állt össze ezúttal. A szurkolók pedig – addig is, míg vissza nem térhetnek a lelátóra – várják az újabb győzelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában