két zalai érem

2020.11.03. 20:14

Sakk: Pogány és Alexandrova ezüstjei

A sakkozók korcsoportos (14, 16, illetve 18 évesek) magyar bajnokságán két zalai érem is született.

Kerkai Attila

Alexandrova Angelina a Keszthelyi Spartacusnak szerzett ezüstöt

Fotó: ZH

A Magyar Sakkszövetség versenytermében megrendezett eseményen a 18 éves korosztályban a fiúk mezőnyében Pogány Zsombor, a Z. Csuti-Hydrocomp SK versenyzője remekül játszott. A 9 fordulót veretlenül zárta a megyeszékhelyi játékos, aki mindössze fél ponttal maradt el a győztes eredményétől és szerzett bajnoki ezüstérmet. Mint megtudtuk, „normál” esetben az egerszegiek sakkozójának ez az ezüstérem Európa-bajnoki indulást is jelentene, ám a kontinensvetélkedő sajnos a fiataloknál is elmarad a mostani járványhelyzetben.

Pogány Zsombor pedig a Zalaegerszegi Csutinak szerzett második helyet
Fotó: ZH
Alexandrova Angelina a Keszthelyi Spartacusnak szerzett ezüstöt
Fotó: ZH

A magyar bajnokságon a 16 éves lányok mezőnyében szintén felkapaszkodott a dobogóra egy zalai versenyző, Alexandrova Angelina személyében. A Keszthelyi Spartacus tagja kiválóan játszott a fővárosban, aminek ezüstérem lett a jutalma. További párhuzam, hogy a Balaton-parti klub reménysége is fél ponttal maradt el a korosztály győztese mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában