Az órákon és délután is használják a gyerekek

2020.11.29. 20:16

Lecserélték a műfüves pályát a hévízi iskolában

Átadták a multifunkciós, rekortán burkolatú pályát az Illyés Gyula Általános Iskolában. A beruházás az MLSZ pályaépítési programjának része volt.

Péter B. Árpád

A műszaki átadás után a gyerekek azonnal birtokba vették az új pályát

Fotó: Péter B. Árpád

A műszaki átadáson Papp Gábor polgármester emlékeztetett, hogy a régi, műfüves pálya 13 év alatt elhasználódott, ezért nagy szükség volt egy új, korszerű játéktérre, amelynek 53 millió forintos költségéhez az önkormányzat 15 millióval járult hozzá.

A műszaki átadás után a gyerekek azonnal birtokba vették az új pályát
Fotó: Péter B. Árpád

Jancsekityné Iváncsics Márta intézményvezető azt mondta, az előző pályát sokat használták a mindennapi testnevelésórákon és a délutáni foglalkozásokon is, és a gyerekek is nagyon várták már, hogy a megszépült környezetben az új elkészüljön.

– Nagy segítségünkre van ez, hiszen például a testnevelésórákon az egyik osztály kijöhet ide megfelelő idő esetén – fogalmazott a pedagógus –, és a fiatalok szabadtéren mozoghatnak vagy edzhetnek a nap második részében.

A bejáráson a kivitelezők számos hasznos tanáccsal látták el a pedagógusokat, például a cipőhasználatot illetően, Gál Ferenc műszaki ellenőr pedig a futballra és kosárlabdázásra is alkalmas pályán mindent rendben talált, így használatra alkalmasnak nyilvánította azt. Ezt követően a gyerekek azonnal birtokba vették az új, palánkkal és kerítéssel körbevett játékteret.

Az Országos pályaépítési programmal az MLSZ a sportág tömegbázisát szeretné növelni, korszerű, minőségi körülményeket teremtve a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában