Feljövőben a keszthelyi sportlövők új generációja

2020.11.30. 20:00

Kálóczi Regina újra magyar bajnok lett

Ismét jó teljesítményekről és remek eredményekről kaptunk hírt a BEFAG Keszthelyi Erdész LK sportlövőitől. A serdülők légfegyveres országos bajnokságán keszthelyi aranyérem született. 

Kerkai Attila

Kálóczi Regina (balról) és Lenner Vanda a kupáikkal és az ajándékba kapott új eszköz Fotó: ZH

A fővárosi Nemzeti Lőtéren rendezett, 10 méteres légfegyveres serdülő országos bajnokságon a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubot öten képviselték, valamennyien a 40 lövéses, légpisztolyos számban. A leányoknál született meg a legszebb zalai siker, ugyanis Kálóczi Regina megismételte az elmúlt évi remek teljesítményét, amivel megvédte bajnoki címét is. Szereplésére jellemző, hogy 9 kör előnnyel szerezte meg az aranyérmet (365 kör), de nem csak ő állhatott dobogóra a keszthelyiek közül. A második és a harmadik helyezett azonos köregységet ért el (356), a BEFAG másik ígéretes lövésze, Lenner Vanda azzal szerezte meg az ezüst-

érmet, hogy több tízest ért el, mint a harmadik helyezett.

Kálóczi Regina (balról) és Lenner Vanda a kupáikkal és az ajándékba kapott új eszköz Fotó: ZH

Az elmúlt versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Kálóczi Regina az országos bajnoki címe mellé átvehetett még egy olyan eszközt is, ami elsősorban felkészülését és fejlődését szolgálja majd. Az elektronikus SCATT célzást segítő berendezést Jákó Csaba ajánlotta fel, és ezzel nemcsak a tehetséges keszthelyi lövő, hanem klubtársai felkészülését is segíti.

A 40 lövéses versenyszámban a fiúk között Soós Bendegúz a 10., Németh Mátyás a 14., Molnár Levente, a mezőny egyik legfiatalabb lövésze a 23. helyen végzett. A 20 lövéses légpisztoly versenyszámban a klubot Molnár Levente képviselte, amelyben a 8. helyezést érte el.

A fiatalok edzője, Keczeli Zoltánné abban bízik, hogy a járványhelyzet talán nem rosszabbodik, és a tanítványok meg tudják őrizni jó formájukat, amit meg is mutathatnak majd az év még hátralévő két nagy megmérettetésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában