Történelmi sikerek

2020.10.12. 18:45

Zalai lövészek érmei a bajnoki sorozat zárásán

A történelmi pontlövő országos bajnokságok sorozata a 100 méteres számokkal ért véget az idei szezonban. Az egerszegi versenyzők Tabon is eredményesen szerepeltek.

Kerkai Attila

Hévízi Sándor (ZTE SKK)

Fotó: ZH

A Magyar Sportlövő Szövetség és a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövész Szövetség által megrendezett viadalon a PLE Zalaegerszeg sportlövői komoly sikereket értek el. A Celburn versenyszámban (1870 előtti, egylövetű, hátultöltős puska) Nagy György 76 körrel országos bajnok lett.

Hévézi Sándor (ZTE SKK)
Fotó: ZH
Gál László
Fotó: ZH

A Minnie számban (csappantyús hadipuska, fekvő) ifj. Nagy György 85 kört ért el, amivel a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a Mannlicher versenyszámban (1945 előtti hadipuska, nyílt irányzékkal, fekve) Gál László 86 körrel ezüstérmet szerzett. Arról pedig, hogy ne csak egy bajnoki címmel térjenek haza a megyeszékhelyi egyesület tagjai, szintén Nagy György gondoskodott, aki a Zajcev számban (1945 előtt rendszeresített hadipuska, eredeti optikai irányzékkal) 86 körös teljesítménnyel nem talált legyőzőre.

ifj. Nagy György
Fotó: ZH
Nagy György
Fotó: ZH

Korábban, a 25 és az 50 m-es számokban is sikereket értek el a megyeszékhelyiek. A Sarlóspusztán megrendezett országos bajokságon (a korábbi világ- és Európa-bajnokság helyszínén) a Mariette (elöltöltő revolver) versenyszámban Hévézi Sándor (ZTE SKK) 95 körös eredménnyel magyar bajnok lett. Elöltöltő hadipuskával (Lamarmora) Nagy György (PLE) a második helyen zárt (91 kör), míg a Trapper számban (50 m) ugyanőt győztesként hirdették ki (90 kör). Csappantyús hátultöltő puskával (Berdán) ifj. Nagy György 89 körös eredménnyel második helyezést ért el, Nagy György ugyanitt 85 körrel bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában