újabb érmek

2020.10.12. 20:00

Világcsúcs és bajnoki elsőség: rekordokkal tért haza a kanizsai Danicser Anita

A dél-zalai erőemelő, Danicser Anita is rajthoz állt Kiskunfélegyházán, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa 2020 viadalon. A kanizsai versenyző rekordokkal térhetett haza.  

Kerkai Attila

Danicser Anita legújabb érmeivel

Fotó: ZH

Az erőpróbát a koronavírus-járvány miatt kellett őszre halasztani, de így is 700 nevezést regisztrálhattak a szervezők. Az indulók erőemelésben, guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban mérték össze erejüket, illetve a versenyen való részvétel volt a feltétele annak, hogy az adott sportolót a professzionális liga segítse a 2020/2021-es évadban további nemzetközi versenyein.

Danicser Anita legújabb érmeivel
Fotó: ZH

Kiskunfélegyházán Danicser Anita a +90 kg-os súlycsoportban, női felhúzásban állt rajthoz. És már az első gyakorlatával (150 kilogramm) csúcsot döntött, de aztán még két sikeres gyakorlat következett, így 168 kg-ig jutott, ami nemcsak a szenior csúcs, de a kategóriában nyílt rekordnak is számít. A kanizsai versenyző a csúcsjavításokkal bizonyította magának is, hogy jól sikerült a felkészülése és a formaidőzítése, annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt a szezonban nem jutott el több betervezett viadalra.

Külön öröm, hogy a Magyar Profi Erőemelő Szövetség nemzetközi bírók jelenlétében a 168 kg-os gyakorlatot világcsúcsnak is minősíthette, és Danicser Anita ezekkel az eredményekkel természetesen magyar bajnoki címeket is szerzett.

A kanizsai sportoló elmondta: amilyen rosszul indult az esztendő, olyan jól érhet véget. Úgy tervezi, hogy indulni fog a súlyemelők masters bajnokságán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában