Harmadik Máriapócson

2020.08.13. 20:00

Répási Róbert vezeti a ralikrossz-ob összetett versenyét

Máriapócson rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei ralikrossz magyar bajnokság második futamát, melyen a megyeszékhelyi Zone RX csapat színeiben versenyző Répási Róbert harmadik helyen zárt.

Varga Andor

Répási Róbert önmagát és a technikát sem kímélte: a máriapócsi pálya egyes kanyarjaiban két kerékre „ágaskodott” alatta a Skoda Fabia Fotó: Kollár Sportfotó

A viadal kifejezetten jól indult és egy darabig ugyanígy folytatódott a zalai pilóta számára, aki elsőkerék-meghajtású Skoda Fabiájával az 1600 köbcentiméter alatti kategóriában megnyerte mind a három kvalifikációs futamot. Ennek ezért is van nagy – illetve lett később még nagyobb – jelentősége, mert manapság a legjobbaknak már az előcsatározások során is osztanak pontokat a bajnokságban.

Répási Róbert önmagát és a technikát sem kímélte: a máriapócsi pálya egyes kanyarjaiban két kerékre „ágaskodott” alatta a Skoda Fabia Fotó: Kollár Sportfotó

– Az első rajtkockát foglaltam el a döntőben, ám az utunk ettől kezdve rögössé vált – mesélte Répási Róbert. – Kisebb műszaki gondunk volt, az autó a rajt előtt gyenge akkumulátort jelzett, az emiatt kialakult felfordulásban pedig csökkent a koncentrációm, és az indítás előtt kiugrottam. Plusz joker-körös büntetést kaptam, ami azt jelenti, hogy a viadal során nekem nem egyszer, hanem kétszer kellett teljesítenem a hosszabb nyomvonalú pályát.

Ráadásul a rajt után a zalai pilóta ütközött egy riválissal, és így az első kanyarban csak harmadikként fordult. Ezek után gyorsan, a futam elején letudta a két hosszabb körét, majd a mezőny után eredt, és a leintésig szerencsére megint minden simán ment: több előzést végrehajtva sikerült visszakapaszkodnia a dobogó harmadik fokára.

– A selejtezők során szerzett pontjaimnak is köszönhetően végül nem zártam rosszul a máriapócsi versenyt: a futam győztese 21, a második és én pedig 20-20 ponttal gazdagodtunk összesen, így az összetettet továbbra is vezetem – folytatta Répási Róbert. – És már készülök a következő futamra: augusztus 23-án Ausztriában, Greinbachban kerül sor a harmadik versenyre. Az érdeklődő szurkolók kedvéért mondom: az idei naptárban ez a Zala megyéhez a legközelebbi helyszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában