Egy lépés az arany

2020.08.30. 20:34

A Tungsram-Aquaprofit NSK szinte már sakkbajnok

Karnyújtásnyi közelségbe került története tizenharmadik NB I.-es sakkbajnoki címéhez vasárnap a címvédő Tungsram-Aquaprofit NSK.

Kühne László

Az első táblán a kanizsai Bánusz Tamás a sötét bábukat vezette

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Tungsram-Aquaprofit–DVTK 8:4

Eredmények (elöl a hazaiak): Bánusz–Antal döntetlen, Balogh Cs.–Kozák döntetlen, Kántor–Korpa döntetlen, Horváth D.–Bérczes döntetlen, Aczél–Neugebauer 0:1, Medvegy–Bagi döntetlen, Ribli–Torma döntetlen, Galyas–Handó 1:0, Markoja–Erdős 1:0, Bodó N.–Gáthi 1:0, Gara T.–Csiki 1:0, Bodó B.–Kováts 1:0.

Az első táblán a kanizsai Bánusz Tamás a sötét bábukat vezette
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A bajnoki elsőségért küzdő házigazda nem éppen szokványos felállásban ülhetett asztalhoz a Halis-könyvtárban, hiszen a koronavírus miatt a gárda nem számíthatott a légiósaira. A címvédőnél azonban mindez nem okozott felfordulást: az első táblára az idei rapidsakkbajnok Bánusz Tamás került, míg a harmadikat az ajkai torna bronzérmese, Kántor Gergely foglalta el – és végül mindketten remiztek. A meccs 5:4-ig szoros volt, az utolsó három párharcot azonban behúzta a zalai együttes, mely 2009 óta uralja a hazai első osztályú sakkcsapatbajnokságot.

– Nagyon örülünk, de egy­előre csak a győzelemnek – mondta a kanizsai klub elöljárói közül Nádasi Tamás. – Még kicsúszhat a kezünk közül az elsőség, ha az utolsó fordulóban kikapunk mondjuk 10:2-re. De azon leszünk, hogy ez ne fordulhasson elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában