sorsoltak az NB I-ben

2020.07.14. 13:38

Márton Gábor már az első fordulóban visszatér Zalaegerszegre – Frissítve

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Twitter-oldalán kedden hozta nyilvánosságra a labdarúgó NB I. 2020-2021. évi idényében az első kör párosításait. A ZTE FC mindjárt egy pikáns összecsapással kezd, hiszen azt a Mol Fehérvár FC-t fogadja, amellyel befejezte az előző bajnokságot, és a vendégek kispadján azzal a Márton Gáborral érkezik, aki elköszönt a ZTE FC-től.

Kerkai Attila

20200627 Zalaegerszeg ZTE FC-MOL Fehérvár FC nb1 labdarúgó mérkőzés utáni ünneplés Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Egészen pontosan, a ZTE FC csapatát sikeresen az élvonalban tartó Márton Gábor szerződése a szezon végén lejárt, s noha tárgyaltak a folytatásról, végül a Fehérvár FC ajánlatát fogadta el. Sikeres fél évet töltött Egerszegen, hiszen februárban ötpontos hátrányban vette át a csapatot a még bennmaradó helyezéshez képest, de a végén a ZTE FC a 7. helyen zárt.

A ZTE FC új vezetőedzője Boér Gábor lett, akit hétfőn mutatnak be sajtótájékoztatón Zalaegerszegen. A ZTE FC pedig a múlt szezonhoz képest ismét „erősen” kezd: a második fordulóban Mezőkövesdre látogat, majd a harmadik körben a Ferencváros érkezik Zalaegerszegre, hacsak addig a program nem változik. Az NB I.-es nyitány időpontja az augusztus 15-i hétvége, de a mérkőzések pontos időpontjait később határozzák meg.

A ZTE FC–Fehérvár FC találkozó a korábbi edző személyén túl abból a szempontból is érdekes, hogy a két csapat legutóbbi, június 27-ei találkozóján (1-1) született meg az egész szezon legszebb góljának választott találat Babati Benjamin jóvoltából.

– Talán a sors akarta így, hogy a fehérváriak és Márton Gábor is azonnal visszatérjenek a ZTE-stadionba, ahol a hangulatra szerintem nem lesz panasz – mondta el érdeklődésünkre Babati Benjamin, akit arról is kérdeztünk, hogy meglövi-e ismét az év gólját? – Nem tudom… Persze, jó lenne, de jobb volt úgy, ahogy történt, hogy a végére hagytam…

A ZTE FC saját nevelésű játékosának szerződése szintén lejárt, így persze ő sem mondhatta biztosra, hogy ott lesz a ZTE színeiben a nyitányon.

– Erre most még nem tudok válaszolni. Tárgyalunk róla, és igen, szeretnék maradni, de egyelőre még nem született megállapodás – mondta a jövőjét firtató kérdésünkre Babati Benjamin.

Emlékezetes befejezése volt a szezonnak a ZTE FC–Fehérvár FC találkozó. A képen Babati Benjamin, aki a legszebb gól szerzője lett, és a nyitányon is ott lehet a kék-fehérek együttesében
Fotó: Katona Tibor

Ahogy megírtuk, Bőle Lukács és Barczi Dávid esetében is tárgyalnak a folytatásról a ZTE elöljárói, viszont Stieber Zoltán sem marad, ő már Újpesten edz, s noha hivatalosan még nem jelentették be az érkezését, de biztosan ott folytatja a 26-szoros válogatott középpályás.

Az MLSZ közleménye szerint a mérkőzéseket pénteki, szombati vagy vasárnapi játéknapon játszhatják le a csapatok az európai kupamérkőzések, illetve annak érdekében, hogy az M4 Sport minél több találkozót közvetíthessen élőben. A téli szünet előtti utolsó fordulót a tervek szerint a december 19-i hétvégén tartják, míg 2021-ben először a január 23-i hétvégén találkoznak a csapatok.

Az OTP Bank Liga NB I., 1. forduló (augusztus 15.): Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd, Budafok–Kisvárda, Paksi FC–Újpest FC, Diósgyőr–Mezőkövesd, ZTE FC–Fehérvár FC, MTK Budapest–Ferencváros.

2. forduló (augusztus 22.): Ferencváros–Diósgyőri VTK, Mezőkövesd–ZTE FC, Fehérvár FC–Paksi FC, Újpest FC–Budafok, Kisvárda–Puskás FC. Bp. Honvéd–MTK Budapest.

3. forduló (augusztus 29.): Puskás FC–Újpest, Budafok–Fehérvár FC, Paks–Mezőkövesd, ZTE FC–Ferencváros, Diósgyőr–MTK Budapest, Bp. Honvéd-Kisvárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában