Magyarkupa-folytatás

2020.07.31. 18:49

Épített pályán is jók voltak a ZKSE hegyikerékpárosai

A hegyi­kerékpárosok magyar kupa sorozata keretében Törökbálinton rendezték meg a 2. fordulót, melyen ismét eredményesen szerepeltek a ZKSE versenyzői. A klub közben gőzerővel készül augusztus 16-ra, az olimpiai szakág alsóerdei országos bajnokságára.

Varga Andor

A ZKSE színeiben Bruchner Máté az U11-es korosztályban érkezett célba a második helyen Fotó: Bak Ferenc

Törökbálinton némileg szokatlan módon épített pálya várta az indulókat, akik közül azonban a szintkülönbség hiányára senki nem panaszkodhatott. A verseny jobbára nyílt terepen zajlott, ennek talán legfontosabb előnye, hogy voltak olyan pontok, ahonnan egyszerre a teljes pálya belátható volt. A mountain bike hagyományaihoz képest kevés volt a fa és a takarás, a viadal nehézségét mégsem a napsütés, hanem inkább a menet közben lezúdult eső jelentette. Ám ez is csak azoknak volt zavaró, akik inkább szeretnek porban, mint sárban versenyezni.

A ZKSE színeiben Bruchner Máté az U11-es korosztályban érkezett célba a második helyen Fotó: Bak Ferenc

A ZKSE jobb eredményei. U11, fiúk: 2. Bruchner Máté. U13, lányok: 2. Szücs Borbála. U15, lányok: 1. Bruchner Regina, 2. Szabó Léna, 3. Szücs Júlia. Master1: 4. Czenki Tamás. Master2: 1. Horváth Szabolcs, …4. Dervalits Gábor. Elit: 4. Sylvester Balázs.

A magyar kupa augusztus 9-én Nagykanizsán folytatódik, egy héttel később pedig következik a zalaegerszegi Alsóerdő és a szezon első számú viadala, a Restart MTB XCO Nemzeti Bajnokság.

– A területen zajló építkezés miatt a pályákat a tévétorony oldalán jelöljük ki, egyet az U9-es korosztálynak, egyet az U11-13-asoknak és egyet a többieknek – vázolta Szabó Zoltán főszervező. – Itt lesz a teljes magyar élmezőny: a nőknél Benkó Barbara és Vass Kata Blanka, a férfiaknál pedig Parti András, Palumby Zsombor és Dina Márton indulása is biztos. A csapatok sorra érkeznek edzőtáborozni hozzánk, ismerkednek a pályával, de reméljük, hogy a helyismeretet kihasználva azért Sylvester Balázs is bele tud szólni a legjobbak dolgába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában