Répási új csapatban

2020.07.10. 18:23

A ralikrossz bajnoki címénél is többet szeretne a Zone RX

Répási Róbert négyszeres magyar bajnok autóversenyző visszatér a ralikrosszpályákra – jelentették be csütörtök este sajtótájékoztatón, melynek végén a Zone RX Racing & Engineering névre keresztelt csapat összecsomagolt, és útnak indult az országos bajnokság rajtjához, a Pest megyei Kakucs Ringre.

Varga Andor

Útra kész a Zone RX csapat: a versenygép, a gárda kamionja, fekete felsőben a szerelők, mellettük pedig a versenyző Répási Róbert, illetve a támogatók – Stancsics József, Fuisz Ádám, Nagy András és Molnár Gábor

A sajtótájékoztatóra a járműipari tesztpálya mellett, a Z-One Park Kft. „piramis” épületénél kerítettek sort – nem véletlenül. A rendezvényen többször is elhangzott, hogy a csapat létrejöttében alapvető szerepe volt annak a „történelmi helyzetnek”, amely az autósport számára a városban (vagy inkább a megyében, a térségben) a tesztpálya létrejöttével kialakult.

Útra kész a Zone RX csapat: a versenygép, a gárda kamionja, fekete felsőben a szerelők, mellettük pedig a versenyző Répási Róbert, illetve a támogatók – Stancsics József, Fuisz Ádám, Nagy András és Molnár Gábor

– Olyan barátok, segítők vannak itt jelen, akikkel sok éve beszélgettünk már, hogy a sportágunkat miként lehetne Zalában új fejlődési pályára helyezni – fogalmazott Répási Róbert. – Ez a latolgatás, tervezgetés az utóbbi egy évben kapott nagy lendületet, annak a műszaki tudásbázisnak köszönhetően, amit a tesztpálya és a hozzá kapcsolódó cégek jelentenek. Célunk volt létrehozni egy csapatot, amely a remélt versenysikerek mellett hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére, illetve az E-sportig bezárólag megoldásokat keres a versenyzés 21. századi kihívásaira. Az út első lépéseit tesszük most meg, amikor ezzel az elsőkerék-meghajtású, 1600 köbcentiméteres Skoda Fabiával elindulunk a rali­krossz országos bajnokságon.

A jármű egyébként nem „akárki”, korábban sikerrel szerepelt az Európa-bajnokságon is, idehaza pedig kategóriája legjobbja volt. És a remények szerint csak előnyére változott azon munkaórák során, melyeket a Zone RX csapat szerelőgárdájának tagjai belé fektettek.

– Mindig úgy éreztem, hogy van még dolgom a versenypályákon, mielőtt végleg kiöregszem – folytatta Répási Róbert. – Úgy számolok, három-öt jó idény lehet még bennem, ennek az időnek pedig elégnek kell lennie arra, hogy megalapozzuk a jövőt: találjunk tehetséges versenyzőket, akik a helyemre lépnek; illetve szurkolói közösséget, autósportos kultúrát is kialakítsunk magunk körül. Persze ehhez nyilvánvalóan kellenek a sportsikerek is, amihez cél a bajnoki cím, de legalábbis a dobogó valamelyik foka.

A koronavírus miatt a most rajtoló szezon a szokottnál rövidebb lesz, öt futamból áll. A kakucsi rajt után folytatás augusztus 2-án, a Szabolcs megyei Máriapócson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában