Látogatás harminc év után

2020.06.30. 09:00

A Fitos József vezette szentendrei vendégcsapatot fogadták Lentiben

A szentendrei focisuli játékosai mérték össze tudásukat a Lenti TE korosztályos labdarúgócsapatával az elmúlt hétvégén. A sporteseményen a városból elszármazott korábbi válogatott futballista, Fitos József is jelen volt.

Korosa Titanilla

Fitos József a SZE-FI fiatal játékosaival a pályán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Nem véletlenül, hiszen az egykori labdarúgó Lentiben kezdte pályafutását 1971-ben, majd elkerült a városból a futballnak köszönhetően. Fitos József ma a SZE-FI Labdarúgó Sport­egyesület vezetője Szentendrén, az ő játékosai mérkőztek a lentiekkel vasárnap.

– Gyerekkoromban rengeteg időt töltöttem a focipályán, amikor csak tehettem, fociztam – emlékezett vissza a kezdetekre Fitos József. – Az általános iskola után kerültem el Lentiből Zalaegerszegre, Szombathelyre, majd Budapestre a Honvéd csapatába, aztán Görögországba, majd vissza Budapestre. Nem jártam Lentiben már legalább 30 éve. Meglepődtem és meg is hatódtam, mikor megláttam a pályát, a sportközpontot Lentiben, nagyon sokat változott, természetesen előnyére, ez idő alatt.

Fitos József a SZE-FI fiatal játékosaival a pályán
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Beszélgetésünk során szó esett pályafutásáról is. Elmondta, hogy a Haladástól igazolt 1980-as évek sikercsapatához, a Honvédhoz, ahol három bajnoki címet szerzett. Szívesen emlékszik vissza a Görögországban töltött évekre, ahol először a Panathinaikosz, majd Panióniosz játékosa volt. A válogatott mezt 12 alkalommal öltötte magára, cserejátékosként pályára lépett az 1986-os világbajnokságon. Megjegyezte, hogy a Lenti TE játékosainak is azt kívánja, hogy legyen részük ilyen élményben.

– Már 18 éve utánpótlás-neveléssel foglalkozom a SZE-FI Labdarúgó Sportegyesület vezetőjeként, közel 140 gyerek focizik nálam – beszélt az aktív évek utáni munkájáról. – Büszke vagyok a játékosaimra, vannak köztük korosztályos válogatottak, például egy kislány is. Több tucat játékos került tőlem a fociakadémiákra, a Honvédhoz, Dunaújvárosba, Győrbe, a lányok pedig az MTK-hoz.

A lentiek U19-es utánpótlás együttesét edző Kovács Béla volt a program helyi szervezője, akitől megtudtuk, a világhálón sikerült újra felvennie a kapcsolatot Fitos Józseffel, akit iskolás korukból ismer. Hosszú szervezés után sikerült összehozni a találkozót, a szentendreiek balatonlellei edzőtáborból érkeztek Lentibe. A vasárnapi melegben öt korosztály csapatai mérkőztek és gyakorolták a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában