Interjú

2020.05.30. 12:40

Radó András és a még hiányzó mesterhármas...

Radó András már tucatnyi gólnál tart a bajnokságban, csapata, a ZTE FC pedig féltucatot lőtt péntek este a Kaposvár hálójába. Érthető, hogy az egerszegiek támadója abszolút elégedett volt azzal, ami vele és csapatával történt a labdarúgó NB I 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

Kerkai Attila

Radó András ünnepli gólját, ami csapata ötödik találata volt, neki pedig már a duplázást jelentette Fotó: Szekeres Péter.

- Gondolta volna, hogy így zárul ez a péntek este? – kérdeztük Radó Andrást a találkozó másnapján, aki két gólja mellett még két gólpasszal is kivette a részét a 6-0-s egerszegi győzelemből.

-Erre azért nem lehetett számítani, így nem is gondolhattuk előzőleg, hogy ilyen fölénnyel nyerünk – válaszolta az NB I góllövőlistáján 12 találatával az élre ugró Radó András. – Sokkal nehezebb találkozóra számítottunk, ám hogy nem így lett, azt magunknak is köszönhetjük... Az első fél órában eldöntöttük a mérkőzést, ráadásul a hosszú kihagyás után is sziporkázva játszva.

-Esetleg az lehetett a különbség, hogy önök jobban rá tudtak hangolódni a nyitányra, mint a Kaposvár?

- Nem hinném, hogy a kaposváriak ne hangolódtak volna rá az újrakezdésre, hiszen mindenki várta már. A mi kombinatív játékunk eddig is benne volt a csapatban, ami most nagyon kijött. Tényleg örülök neki, hogy így sikerült.

Radó András ünnepli gólját, ami csapata ötödik találata volt, neki pedig már a duplázást jelentette Fotó: Szekeres Péter

- Két hónap szünet jött közbe. Esetleg még jól is jött ahhoz, hogy jobban összeszokjanak? Az látszott, hogy a Radó, Barczi, Bőle hármas nagyon jól megértette egymást.

-Valóban többet készülhettünk, bár ezt senki sem így tervezte. Ami minket illett, valóban hasonló stílust képviselünk, és a pénteki játék után nem tudok mást mondani én sem: nagyon éreztük egymást. Remélem, hogy következő találkozónkon sem lesz ez másként.

-Beszéljünk akkor csak Radó Andrásról. A góllövő listán az élre ugrott, és kijelenthető, hogy versenyben lesz a gólkirályi címért.

-Legalábbis, nagyon remélem, hogy igen, de eddig is ott voltam az élbolyban. Ezzel a duplával az élre ugrottam, de a csapat nem érte még el a célját, ami tudjuk, hogy a bent maradás kiharcolása. Fontos tehát az is, hogy segítsem a csapatot a játékommal, ha kell, gólpasszokat adjak. Szóval, a csapat érdekében minden el kell követni, hogy elérje a célt. Aztán remélem, hogy a végén majd én is örülhetek.

-Két gólja mellett két gólpasszt is adott és nem sok hiányzott a harmadik találatához sem. A végén majdnem sikerült, és láthatóan bosszús volt, hogy a labda nem ment be. Miért?

-Egyrészt, mert kimaradt a helyzet, másrészt pedig mesterhármasom még nincs az NB I-ben. Duplázni már többször dupláztam és most tényleg ott volt a lehetőség a mérkőzés végén a harmadik találathoz. Azért bízok enne, hogy lesz még lehetőségem a mesterhármasra.

-Szurkolók is lehettek a stadionban, amire két nappal korábban még szinte esély sem mutatkozott. Ez mennyiben változtatta meg az önök hangulatát?

-A szurkolók sokat jelentenek, de ezt nem újdonság. A szünet alatt játszottunk meccseket zárt kapuk mögött, hát az tényleg más volt. És más az is, amikor bejátsszák csak a stadionokban a szurkolók hangját. Az, hogy korlátozott számban, de nézők is lehettek a lelátón sokat jelentett. És az is, hogy nagyon sokan eljöttek szurkolóink közül, akik sokat segítettek. Mi meg annak örültünk, hogy ilyen játékkal és ilyen eredménnyel viszonozhattuk ezt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában